Οι Κινέζοι «πατάνε πόδι» στη Σελήνη - iefimerida.gr

Οι Κινέζοι «πατάνε πόδι» στη Σελήνη

διαστημική απόστολή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που πάτησε ανθρώπινο πόδι στη Σελήνη και τώρα φαίνεται ότι οι Κινέζοι ετοιμάζονται να... πατήσουν πόδι στο δορυφόρο της Γης.

Όπως ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση, μέσα στους στόχους της χώρας είναι και η προσελήνωση μέσα από επανδρωμένες αποστολές κατά τα πρότυπα των αμερικανικών διαστημικών προγραμμάτων «Απόλλων».

Το έγγραφο της κινεζικής κυβέρνησης που θέτει τους διαστημικούς στόχους της Κίνας για τα επόμενα πέντε χρόνια κάνει λόγο για «επένδυση σε νέες τεχνολογίες που θα κάνουν πραγματικότητα την ανθρώπινη απόβαση στη Σελήνη».

Το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιθυμεί να μπει στο κλάμπ των διαστημικών υπερδυνάμεων, ιδίως τώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει περικοπές στα διαστημικά προγράμματα της ΝΑSA εν αναμονή ιδιωτικών επενδύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ