Μπισκοτάκια εύκολα, με κανέλα, γιορτινά

Η πιο απλή συνταγή για τα γιορτινά σας μπισκοτάκια, για να τα φάτε ή να τα χαρίσετε! Μπισκοτάκια χωρίς βούτυρο και αυγά.

Είναι τα διάσημα Zimtsterne της Αλσατίας, δεν υπάρχουν γιορτές χωρίς αυτά.


Υλικά

  • 260 γραμμάρια τρίμα αμυγδάλου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 15 γραμμάρια κανέλα σκόνη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε τα ασπράδια με μίξερ, ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη, χτυπήστε καλά
  • Θα πρέπει να φουσκώσουν και να γίνουν σφιχτά
  • Βάλτε στην άκρη 2 κουταλιές σούπας από τα ασπράδια
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τρίμα αμυγδάλου, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού
  • Προσθέστε τα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά ώσπου να γίνει μια σφιχτή μπάλα
  • Βάλτε τη μπάλα στο ψυγείο για 1/2 ώρα, τα μπισκοτάκια δεν θα χάσουν το σχήμα τους
  • Αν κάνετε δύο φουρνιές, κόψτε τη ζύμη στα 2 και βάλτε τη μισή πάλι στο ψυγείο
  • Ρίξτε λίγη ζάχαρη στο τραπέζι εργασίας και ανοίξτε την ζύμη περίπου 1 εκατοστό πάχος
  • Κόψτε τα μπισκοτάκια με ένα σιδερένιο αστέρι
  • Βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας και με ένα κουτάλι περάστε το ασπράδι από πάνω
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήστε τα για 3-5 λεπτά
  • Προσέχετε, το γλάσο πρέπει να μείνει λευκό, να μην καφετίσει
  • Αφήστε να κρυώσουν τα μπισκοτάκια -Διατηρούνται σε ξηρό μέρος για εβδομάδες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μπισκοτάκια κανέλα εύκολα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ