Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ηθοποιός ουγγρικής καταγωγής, πέθανε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου σε ηλικία 99 ετών. Ηταν περισσότερο γνωστή για τους πολυάριθμους συζύγους της παρά για τους ρόλους της.


Η αγαπημένη της φράση ήταν: «Ποτέ δεν μίσησα τόσο πολύ έναν άντρα ώστε να του επιστρέψω τα διαμάντια του». Και φυσικά δεν μίσησε ποτέ τους άντρες η φλογερή ηθοποιός. Εγινε Μις Ουγγαρία το 1936 και είχε στόχο της ζωής της την κατάκτηση πολυάριθμων αρσενικών. Παντρεύτηκε συνολικά εννιά άντρες, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ της Ελίζαμπεθ Τέηλορ.

Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Είχε επίσης ένα ασίγαστο πάθος για τα διαμάντια. «Τα διαμάντια είναι παντοτινά., έγραψε ο Gilles Jacob, πρώην πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, σχολιάζοντας τον θάνατό της ενώ πρόσθεσε: «Ηταν βέβαια πιο γνωστή για τους συζύγους της παρά για τους ρόλους της».
Είναι αλήθεια ότι στη δεκαετία του 50 η Ζα Ζα Γκαμπόρ έτρεφε καθημερινά τον κουτσομπολίστικο τύπο. Ηταν αποκλειστική στην κουτσομπολίστικη στήλη της Louella Parsons, κοσμικογράφο και αστέρι των παρασκηνίων του Χόλιγουντ. Ηταν τόσο παρούσα στα κουτσομπολιά του Χόλιγουντ που σχεδόν όλοι ξεχνούσαν τους ρόλους που είχε στον κινηματογράφο. Το 1952 έσπασε ταμεία στον ρόλο της κοκότας του καμπαρέ Moulin Rouge του John Huston.

Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ακόμη και ο μετρ του σινεμά Orson Welles την επέλεξε για να ενσαρκώσει τον γυναικείο πειρασμό στο αριστούργημά του Η Δίψα του Κακού, το 1958. Ακολούθησαν δεκάδες ρόλοι, τόσο στον κινηματογράφο όσο και σε τηλεοπτικά σήριαλ. Το Χόλιγουντ την προσελάμβανε κυρίως για να παίξει τον εαυτό της. Οι Αμερικανοί λατρεύουν το πνεύμα της, κομψά κυνικό, τον λαιμό της γεμάτο διαμάντια και τις νόστιμες ιστορίες που αφηγείται για την αμερικανική σόου μπιζ.
Στην αυτοβιογραφία της, One lifetime is Not Enough, εξομολογείται ότι ο πρώτος της εραστής ήταν ο Κεμάλ Ατατούρκ! Ισχυριζόταν, επίσης, ότι είχε ερωτική σχέση με τον Σον Κόνερι, τον Φρανκ Σινάτρα και όχι είχε αρνηθεί το σεξ στον Κέννεντι, τον Ελβις Πρίσλεϋ, τον Τζον Χιούστον και τον Χένρι Φόντα.
Οι σύζυγοί της υπήρξαν εξίσου διάσημοι. Υπήρξε για ένα διάστημα πάπισα των ξενοδοχείων γιατί παντρεύτηκε τον ιδρυτή της αλυσίδας Χίλτον. Μαζί του απέκτησε μια κόρη, την Φρανσέσκα, η οποία πέθανε σε ηλικία 67 ετών από καρδιακή προσβολή.

Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Εδώ, η Φρανσέσκα Χίλτον, κόρη της Γκαμπόρ, στο κόκκινο χαλί, το 2011.

Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Από τη ζωή της πέρασαν επίσης ο George Sanders, βρετανός ηθοποιός που έγινε αλκοολικός μετά το διαζύγιό τουλάχιστον, τον τραπεζίτη Herbert L. Hutner, τον πετρελαιά Joshua S. Cosden, τον σχεδιαστή της Βarbie Jack Ryan. Τελευταίος της σύζυγος υπήρξε ο πρίγκηπας Von Anhalt, τον οποίο παντρεύτηκε το 1986.

Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο πρίγκηπας, ηλικίας σήμερα 73 ετών, ανέλαβε να ανακοινώσει τον θάνατό της. Πέθανε στην κατοικία της, έχοντας γύρω της την οικογένειά της και τους φίλους της. «Ολοι ήταν εκεί. Δεν πέθανε μόνη της», δήλωσε ο πρίγκηπας σύζυγός της.
Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε από το 2000. Το 2002 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα την άφησε παράλυτη, σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ της αφαίρεσαν ένα μέρος της γάμπας της, το 2005.

Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ζα Ζα Γκαμπόρ -Εννιά γάμοι και μια κηδεία [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζα Ζα Γκαμπόρ εννέα γάμοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ