Ρώμη: Η όμορφη δήμαρχος του Μπέπε Γκρίλο βυθίζεται στα σκάνδαλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ρώμη: Η όμορφη δήμαρχος του Μπέπε Γκρίλο βυθίζεται στα σκάνδαλα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη την Παρασκευή o επικεφαλής του προσωπικού του Δήμου Ρώμης, Raffaele Marra, προκαλώντας θύελλα στο κόμμα του Μπέπε Γκρίλο, από όπου προέρχεται η δήμαρχος Virginia Raggi.


Ο Μπέπε Γκρίλο απείλησε να διαγράψει την δήμαρχο Ρώμης από το κόμμα, μετά την σύλληψη του στενότερου συνεργάτη της, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη για να αποφύγει το μεγαλύτερο σκάνδαλο.
«Η Ρώμη συνεχίζει με την Virginia Raggi, την δήμαρχο των Πέντε Αστέρων. Εγιναν λάθη, τα οποία η Virginia Raggi αναγνώρισε: εμπιστεύτηκε πρόσωπα που δεν έπρεπε», έγραψε στο μπλογκ του ο Μπέπε Γκρίλο.
«Από σήμερα πρέπει να αλλάξει η πορεία, να διορθωθούν τα λάθη, να μην υπάρχουν αμφιβολίες», πρόσθεσε.

Ρώμη: Η όμορφη δήμαρχος του Μπέπε Γκρίλο βυθίζεται στα σκάνδαλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο Raffaele Marra θεωρείται ύποπτος ότι το 2013 πήρε χρήματα από έναν επιχειρηματία ακινήτων ενώ ήταν υπεύθυνος για την πολιτική κατοικίας του δήμου Ρώμης, με τον προηγούμενο δήμαρχο της δεξιάς, Gianni Alemanno. Η νέα δήμαρχος Virginia Raggi υπέκυψε τελικά στις πιέσεις του Μπέπε Γκρίλο και απέλυσε και δύο συνεργάτιδες του Raffaele Marra.

Ρώμη: Η όμορφη δήμαρχος του Μπέπε Γκρίλο βυθίζεται στα σκάνδαλα [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο Μπέπε Γκρίλο είχε ήδη επισημάνει στην όμορφη δήμαρχο της Ρώμης, την περασμένη Παρασκευή, ότι «οι σημαντικές αποφάσεις, όπως ο διορισμός στελεχών στον Δήμο» θα πρέπει στο εξής να έχουν την σύμφωνη γνώμη του κόμματος. Ας σημειωθεί ότι έξι μήνες μετά την νίκη της όμορφης δημάρχου στη Ρώμη, δεν έχει ακόμη μπορέσει να ορίσει όλους τους συνεργάτες της στις θέσεις-κλειδιά.
Αλλά δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο που ξεσπάει. Το μαύρο σήριαλ των σκανδάλων για την 38χρονη δήμαρχο είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Δευτέρα, όταν παραιτήθηκε η Paola Muraro, υπεύθυνη καθαριότητας της Ρώμης. Κατηγορείται και βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα ότι είχε διαπράξει ατασθαλίες όταν ήταν σύμβουλος στην εταιρεία του δημοσίου AMA, η οποία μαζεύει τα σκουπίδια στη Ρώμη. Η νέα δήμαρχος είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα επαναφέρει την καθαριότητα στους δρόμους της ιταλικής πόλης, οι οποίοι πολύ συχνά γεμίζουν από τόνους σκουπιδιών. Η παραίτηση της Paola Muraro αποτελεί ισχυρό χτύπημα στην όμορφη δήμαρχο, η οποία εξελέγη με 67% τον περασμένο Ιούνιο.

Ρώμη: Η όμορφη δήμαρχος του Μπέπε Γκρίλο βυθίζεται στα σκάνδαλα [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Την περασμένη Τετάρτη, η κ. Raggi είχε προκαλέσει σαρκασμούς και γέλια σε όλο τον ιταλικό τύπο. «Μεγάλη συγκίνηση, ευχαριστώ Ποντίφικα» είχε γράψει η Virgina Raggi στον λογαριασμό της στο Twitter, δημοσιεύοντας ένα γράμμα του Πάπα Φραγκίσκου στο οποίο την ευχαριστούσε γιατί συμμετείχε σε μια διεθνή συνάντηση δημάρχων για τα προβλήματα των μεταναστών. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στην συνάντηση έλαβαν το ίδιο γράμμα και αρκετοί το είχαν ήδη δημοσιεύσει, χωρίς να προσωποποιούν την απάντηση, όπως έκανε η Virginia Raggi.
Αυτά τα απανωτά χτυπήματα δεν αρέσουν στον Μπέπε Γκρίλο, και στο Κίνημα Πέντε Αστέρων το οποίο γεννήθηκε από την απόρριψη της παλιάς πολιτικής τάξης και ζητάει πρόωρες εκλογές για να κυβερνήσει την Ιταλία. Ο Γκρίλο, ο οποίος έκανε τη λέξη «Onestà» (ειλικρίνεια) αλλά και την «διαφάνεια» πυλώνες του Κινήματός του, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα διώχνει όποιον μπαίνει σε δικαστικές περιπέτειες.

Ρώμη: Η όμορφη δήμαρχος του Μπέπε Γκρίλο βυθίζεται στα σκάνδαλα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ρώμη: Η όμορφη δήμαρχος του Μπέπε Γκρίλο βυθίζεται στα σκάνδαλα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρώμη δήμαρχος σκάνδαλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ