Montei dei Paschi: Τελευταία ευκαιρία να αποφύγει την κρατική διάσωση - iefimerida.gr

Montei dei Paschi: Τελευταία ευκαιρία να αποφύγει την κρατική διάσωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία της προσπάθεια να αποφύγει την εθνικοποίηση κάνει σήμερα η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena προχωρώντας σε πώληση μετοχών.

Η τράπεζα πρέπει να αντλήσει κεφάλαια ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να μην καταρρεύσει, διαφορετικά θα παρέμβει το ιταλικό κράτος. H ιταλική κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί πακέτο διάσωσης για την Monte Paschi και άλλες μικρότερες τράπεζες ύψους 15 δισ. ευρώ και δηλώνει έτοιμη να το ενεργοποιήσει.

Η ιταλική τράπεζα δήλωσε χθες Κυριακή, πως θα «κρατήσει» το 65% των νέων μετοχών που θα πωληθούν για θεσμικούς επενδυτές.

Η πώληση των νέων μετοχών αρχίζει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης για τους θεσμικούς επενδυτές και μέχρι την Τετάρτη για τους υπάρχοντες μετόχους και για μικροεπενδυτές. Ποσοστό 65% των νέων μετοχών θα διατεθεί στους θεσμικούς επενδυτές. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών κυμαίνεται μεταξύ 1 και 24,9 ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg η τιμή και ο συνολικός αριθμός μετοχών που θα πωληθούν θα καθοριστεί με βάση τη ζήτηση και την έκβαση της προσπάθειας ανταλλαγής ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης με μετοχές η οποία θα έχει ολοκληρωθεί επίσης την Τετάρτη.

Οικονομικοί αναλυτές είναι απαισιόδοξοι για την έκβαση της προσπάθειας ανακεφαλαιοποίησης της Monte Paschi και ενδεικτικό της αβεβαιότητας που υπάρχει είναι το γεγονός ότι οι JPMorgan και Mediobanca που έχουν αναλάβει τον ρόλο συμβούλου για την διάθεση των μετοχών έχουν αρνηθεί να γίνουν ανάδοχοι της έκδοσης, δηλαδή να αγοράσουν όσες μετοχές τυχόν μείνουν απούλητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Monte Dei Paschi μετοχές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ