Ο Φρανσουά Φιγιόν πέφτει στις δημοσκοπήσεις -Του επιτίθενται από παντού - iefimerida.gr

Ο Φρανσουά Φιγιόν πέφτει στις δημοσκοπήσεις -Του επιτίθενται από παντού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η περίοδος χάριτος τελείωσε ήδη για τον Φρανσουά Φιγιόν. Τρεις εβδομάδες μετά την θεαματική του επικράτηση στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς, οι οποίες τον ανέδειξαν υποψήφιο πρόεδρο για τις εκλογές του 2017, ο Φιγιόν περνάει δύσκολες ημέρες.


Αφού πρώτα υποχρεώθηκε να οπισθοχωρήσει στο άκρως φιλελεύθερο πρόγραμμά του για το ασφαλιστικό, επικρίθηκε με σφοδρότητα για την σιωπή του στο θέμα της Συρίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal du dimanche, μόνο 28% των Γάλλων επιθυμούν να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας το 2017, ενώ 62% των ερωτηθέντων δηλώνουν «ανήσυχοι» από το προεκλογικό του πρόγραμμα.
Ωστόσο, τέσσερις μήνες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο Φρανσουά Φιγιόν παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί των εκλογών. Το 55% των ψηφοφόρων εκτιμά ότι θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος της Γαλλίας. Αλλά το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Φιγιόν δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά τους.

Το περασμένο σαββατοκύριακο ο Φρανσουά Φιγιόν αναγκάστηκε να φύγει από το Παρίσι και επισκέφθηκε το Μαλί και τη Νιγηρία, όπου συνάντησε γάλλους στρατιώτες. Αλλά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακάθεκτες, προερχόμενες από όλα τα κόμματα.
Ο ηγέτης του κεντρο-δεξιού κόμματος MoDem, Φρανσουά Μπαϊρού, δεν μάσησε τα λόγια του. «Προς το παρόν, το πρόγραμμα του Φιγιόν αποτελεί κίνδυνο για την ενότητα της γαλλικής κοινωνίας και για την ανόρθωση της χώρας» είπε, μιλώντας στο κανάλι BFMTV.
«Δεν είμαι ο μόνος που αμφιβάλλω για το πρόγραμμά του. Ακόμη και στο ίδιο το κόμμα του Φιγιόν, οι άνθρωποι το συζητούν χαμηλόφωνα. Είναι σημαντικό να δει ο ίδιος αν μπορεί κάποια πράγματα να αλλάξουν στο πρόγραμμα», δήλωσε ο Μπαϊρού, ο οποίος δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος πρόεδρος, παρότι δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει.
Σφοδρή επίθεση δέχτηκε ο Φιγιόν και από τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο πρόεδρο Μανουέλ Βαλς. «Το πρόγραμμα του Φιγιόν σημαίνει λιγότερη ανεξαρτησία της Γαλλίας απέναντι στη Ρωσία. Είναι ένα σκληρό πρόγραμμα για τους Γάλλους και θέτει εν αμφιβόλω τα θεμέλια του κοινωνικού μας μοντέλου», δήλωσε ο Βαλς.
«Δεν γίνεται, επίσης, άλλα να λες στην προεκλογική εκστρατεία και μετά να το αλλάζεις, αυτό είναι κυνισμός», πρόσθεσε ο Βαλς, αναφερόμενος στα σημεία που άλλαξε ο Φιγιόν για το ασφαλιστικό. «Εγώ υπερασπίζομαι μια αποτελεσματική Δημοκρατία, για το κοσμικό κράτος, για τα δικαιώματα, για τις υποχρεώσεις. Αλλά υπερασπίζομαι, την ίδια ώρα, και μια Δημοκρατία γενναιόδωρη και ανθρώπινη, η οποία θα επιτρέπει την πρόσβαση στην υγεία για όλους. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μένα και τον Φρανσουά Φιγιόν», εξήγησε ο Μανουέλ Βαλς.

Αλλά εκτός από τα παραδοσιακά κόμματα, ο Φρανσουά Φιγιόν δέχεται τρομερή επίθεση από τα ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου. Αυτά που είχαν επιτεθεί στον έτερο υποψήφιο για το χρίσμα Αλέν Ζιπέ, αποκαλώντας τον Αλί Ζιπέ, επειδή υποτίθεται ότι είχε καλές σχέσεις με τους φανατικούς μουσουλμάνους της Γαλλίας. Ο Ζιπέ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των διαδικτυακών επιθέσεων γιατί το 2008 είχε θεμελιώσει το τζαμί της πόλης Μπορντώ, στην οποία είναι δήμαρχος.
Μόλις ο Ζιπέ έχασε τις προκριματικές εκλογές, οι ακροδεξιοί πήραν ως στόχο τον Φιγιόν, στον οποίο έχουν προσδώσει ένα επίσης αραβικό όνομα, το «Φαρίντ Φιγιόν». Οι χρήστες του διαδικτύου προσπαθούν να αποδείξουν ότι και ο υποψήφιος της Δεξιάς για την γαλλική προεδρία έχει καλές σχέσεις με τους φανατικούς μουσουλμάνους, γιατί εγκανίασε το τζαμί της πόλης Αρζεντέιγ, το 2010, όταν ήταν πρωθυπουργός της Γαλλίας. Μια φωτογραφία, στην οποία ο Φιγιόν ποζάρει δίπλα στον Salih Farhoud, διευθυντή του τζμιού, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Φρανσουά Φιγιόν πέφτει στις δημοσκοπήσεις -Του επιτίθενται από παντού | iefimerida.gr 0
Ο Φρανσουά Φιγιόν πέφτει στις δημοσκοπήσεις -Του επιτίθενται από παντού | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν δημοσκοπήσεις πέφτει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ