Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση -Παρατείνεται η αξιολόγηση, αγωνία για το αν θα ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος - iefimerida.gr

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση -Παρατείνεται η αξιολόγηση, αγωνία για το αν θα ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος

Φωτογραφία: Sooc/Νίκος Λυμπερτάς

Ολοένα και πιο σύνθετο γίνεται για την κυβέρνηση το παιχνίδι για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με το χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά και το πεδίο των εξελίξεων για την Αθήνα να μοιάζει αχαρτογράφητο.

Επειτα από τις εξαγγελίες Τσίπρα που εξόργισαν το Βερολίνο, το ζήτημα των βραχυπρόθεσμων μέτρων παραμένει ανοικτό. Και κατά πληροφορίες του iefimerida στο κυβερνητικό επιτελείο αναμένουν εναγωνίως ποια στάση θα κρατήσει αύριο το euroworking group, σχετικά με το αν αυτά θα "ξεπαγώσουν".

Κίνηση που αν επιβεβαιωθεί, θα είναι μια απτή απόδειξη οτι πέφτουν οι τόνοι εκατέρωθεν. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί πάντως στα κλιμάκια της κυβέρνησης αποτελεί το γεγονός πως σημειώνουν οτι "αύριο θα φανεί αν ο Σόιμπλε θα επιμείνει στη σκληρή του θέση, παρά το ότι οι δανειστές (Ρέγκλινγκ, Ντάισελμπλουμ ) λένε οτι δεν επηρεάζεται το πρόγραμμα".

Η δύσκολη εξίσωση των μέτρων

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να "νομοθετήσει" μέτρα για μετά το 2018. Πράγμα όμως, που ζητά μετ´επιτάσεως το Ταμείο και για το λόγο αυτό η αξιολόγηση βρίσκεται στον αέρα.Και με δεδομένο το γεγονός ότι η Γερμανία απαιτεί το ταμείο να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα, διαμορφώνεται ένας μεγάλος γρίφος για το ποιος θα κάνει πίσω.

Στο Μαξίμου πάντως επιμένουν να μιλούν για προσπάθεια να βρεθεί ένα σημείο συμβιβασμού και όπως όλα δείχνουν η...μαγική λύση βρίσκεται στη λέξη "νομοθέτηση". Καθότι οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν δείχνουν αρνητικοί στο να δεσμευθούν με άλλο τρόπο, αρκεί να μην είναι νομοθέτηση μέτρων. Ήτοι, προκρίνεται ξανά το χαρτί του κόφτη, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται επίσημα.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως θα κριθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά τις γιορτές, με το νέο χρονικό ορόσημο να μετατίθεται για το Γενάρη.

Σκληρό (προεκλογικό) ροκ με ΝΔ

Και επειδή ουδείς είναι σε θέση να αποκλείσει με βεβαιότητα πολιτικές εξελίξεις, από την κυβέρνηση φροντίζουν: Aφενός να κρατούν ζεστό το ακροατήριο τους -εξού και οι εμβόλιμες περιοδείες Τσίπρα(αύριο επισκέπτεται την Κρήτη), αφετέρου κορυφώνουν την κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία.

Κυβερνητικές πηγές, εκτιμούν πως "ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε λάθος γραμμή αναφορικά με τη στάση που κράτησε στην ψηφοφορία για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους" και μιλούν για προσπάθεια να αναρριχηθεί στην εξουσία με τις πλάτες των δανειστών, επιχειρώντας κατ'αυτό τον τρόπο να τον εκθέσουν στα μάτια των πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ