Μήνυση του Δήμου Ζαχάρως κατά τις Τουρκίας για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 - iefimerida.gr

Μήνυση του Δήμου Ζαχάρως κατά τις Τουρκίας για τις φονικές πυρκαγιές του 2007

Μήνυση του Δήμου Ζαχάρως κατά τις Τουρκίας για τις φονικές πυρκαγιές του 2007
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου μετά από έκτακτη συνεδρίαση ο Δήμος Ζαχάρως αποφάσισε την υποβολή μήνυσης στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά της Τουρκίας για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 που σκόρπισε το θάνατο και κατέκαψε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα διασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, περί διάθεσης μυστικών κονδυλίων στις μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς ελληνικών δασών, την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ .

«Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εμείς έχουμε και θεσμική, αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Μην ξεχνάτε, πως είχαμε τόσους νεκρούς» δήλωσε στο ΙΟΝΙΟΝ FM ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος απόφαση .

Σύμφωνα με τον Νίκο Λαμπρόπουλο ο Δήμος Ζαχάρως είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος του αιώνα από τις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ