Χοιρινή σπάλα, σε αργό ψήσιμο - iefimerida.gr

Χοιρινή σπάλα, σε αργό ψήσιμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιορτές χωρίς χοιρινό δεν νοούνται. Νομίζω ότι έχω μια από τις καλύτερες και πιο πρωτότυπες συνταγές για να απολαύσετε το χοιρινό σας σαν λουκούμι.

Το βασικό μυστικό είναι η γάστρα ή το ταψάκι στο οποίο θα το ψήσετε για 5 τουλάχιστον ώρες. Τα υλικά που το συνοδεύουν είναι κλασικά, μοναδικά.

Υλικά

  • 1 σπάλα χοιρινού 1,5 κιλό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • ½ φλυτζάνι χυμό λεμόνι
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης
Χοιρινή σπάλα, σε αργό ψήσιμο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τους χυμούς, το αλάτι, τη μουστάρδα, το πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ανοίξτε τρυπούλες στη σπάλα χοιρινού και ρίξτε μέσα το μείγμα, πάλι και πάλι
  • Σε ταψάκι (ή γάστρα καλύτερα) βάλτε σαν κρεβάτι το κρεμμύδι κομμένο και τα φύλλα δάφνης
  • Τοποθετήστε τη σπάλα σε ταψάκι, ρίξτε πάλι λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Χύστε από πάνω το μείγμα που ίσως έμεινε
  • Καλύψτε τη σπάλα και ψήστε για 5 ώρες
  • Ισως χρειαστεί μια μικρή ενίσχυση σε νερό, βάλτε ½ ποτήρι
  • Απολαύστε το με πατάτες φούρνου ή ρύζι
Χοιρινή σπάλα, σε αργό ψήσιμο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή χοιρινή σπάλα σκόρδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ