Bild: Η Μέρκελ ζήτησε από τον Τσίπρα καλύτερη ενημέρωση για τους πρόσφυγες -Μετά από τον σάλο με τον Αφγανό δολοφόνο - iefimerida.gr

Bild: Η Μέρκελ ζήτησε από τον Τσίπρα καλύτερη ενημέρωση για τους πρόσφυγες -Μετά από τον σάλο με τον Αφγανό δολοφόνο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONNETI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν σε καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών για τους πρόσφυγες που πάνε από την Ελλάδα στη Γερμανία, στη συνάντησή τους στο Βερολίνο, γράφει η Bild.

Αφορμή, ο σάλος που προκλήθηκε με τον Αφγανό ο οποίος δολοφόνησε την 19χρονη φοιτήτρια Μαρία Λαντενμπέργκερ, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί στην Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι θα παρέχει στις γερμανικές αρχές ασφαλείας σημαντικό αριθμό προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός θα κάνει περαιτέρω συζητήσεις με την Ελλάδα τον Ιανουάριο, προκειμένου να διαπιστώσει αν αυτό είναι αρκετό. Ο ντε Μεζιέρ είχε επικρίνει σφοδρά τη χώρα μας, για τον ρόλο της στην υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης στο Φράιμπουργκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ