Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουμε το 2012 - iefimerida.gr

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουμε το 2012

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουμε το 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντεκα «χαράτσια» θα κληθούν να πληρώσουν μέσα στο 2012 οι πολίτες που θα αναγκαστούν για ακόμη μια χρονιά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα μας αφήσουν να...ανασάνουμε .

Στους πρώτους δύο μήνες του νέου χρόνου οι φορολογούμενοι αναμένεται να παραλάβουν τα σημειώματα που αφορούν την πληρωμή των τελών και των φόρων στα ακίνητα για την προηγούμενη τριετία. Ακολουθούν τα ραβασάκια για το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ενώ από την άνοιξη και μετά την σκυτάλη θα πάρουν τα νέα σημειώματα από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Τα ελληνικά νοικοκυριά θα έρθουν αντιμέτωπα με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 από τα 8.000 ευρώ, τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα, την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2012 από τις μηνιαίες αποδοχές.

Τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης και την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Τα νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών και το ειδικό τέλος των ακινήτων. Την καταβολή του αυξημένου τέλους επιτηδεύματος και τις ειδικές εισφορές στα τεκμήρια διαβίωσης.

Την εξομοίωση της φορολογίας του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, την πληρωμή του ΕΤΑΚ για το 2009, καθώς και του ΦΑΠ του 2010 και 2011 καθώς και τις περικοπές στις εκπτώσεις για τις αφορολόγητες δαπάνες και φυσικά την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ