Ινδός επιχειρηματίας χτίζει 90 σπίτια για άστεγους για να γιορτάσει το γάμο της κόρης του - iefimerida.gr

Ινδός επιχειρηματίας χτίζει 90 σπίτια για άστεγους για να γιορτάσει το γάμο της κόρης του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ANI News Official / YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πλούσιος επιχειρηματίας στο Αουρανγκαμπάντ της ομόσπονδης πολιτείας Μαχαράστρα στη δυτική Ινδία επέλεξε να γιορτάσει το γάμο της κόρης του χρησιμοποιώντας τα χρήματα που θα δαπανούσε για τη δεξίωση για να χτίσει 90 κατοικίες για αστέγους.

Ο Ατζάι Μουνότ είχε βάλει στην άκρη ένα μεγάλο ποσό, γύρω στις 90.000 ευρώ, για το γάμο της κόρης του Σρέγια, αλλά αποφάσισε τελικά να το χρησιμοποιήσει γι’ αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ο Μουνότ, ένας χονδρέμπορος υφασμάτων και σιτηρών, έχτισε τα 90 σπίτια σε μια έκταση οκτώ στρεμμάτων, την οποία αγόρασε έναντι περίπου 200.000 ευρώ.
Το ωραίο στην υπόθεση είναι τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη στήριξαν τον Μουνότ στην απόφασή του και μάλιστα παρέδωσαν οι ίδιοι μετά το γάμο τους τα κλειδιά στους νέους ιδιοκτήτες των σπιτιών.
«Είμαι χαρούμενη μ’ αυτή την απόφαση. Το θεωρώ ως γαμήλιο δώρο», είπε η Σέιρα.
Οι άνθρωποι που επελέγησαν να ζήσουν στα νέα σπίτια είναι πάμφτωχοι, πρώην κάτοικοι παραγκούπολης. Τα σπίτια διαθέτουν τουλάχιστον δύο παράθυρα, ηλεκτρισμό, είναι βαμμένα κι έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Ο επιχειρηματίας προέτρεψε μέσω των τοπικών ΜΜΕ κι άλλους πλούσιους συμπατριώτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του στους γάμους των παιδιών τους.
«Έχουμε ευθύνες απέναντι στην κοινωνία μας», είπε, «και πρέπει να τις αναλάβουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ