Παλιό αλλά καλό: «Αν μου μιλάς εμένα σε αυτόν τον τόνο θα σε τσακίσω», είπε ο Πούτιν στον Σαρκοζί [βίντεο]

«Αν συνεχίσεις σε αυτόν τον τόνο θα σε τσακίσω», είχε πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον τότε νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό παρασκήνιο το οποίο έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας ο Γάλλος δημοσιογράφος Nicolas Hénin, σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το μυστήριο Πούτιν», το οποίο προβλήθηκε στο κανάλι France 2.

Ηταν το 2007 και ο Σαρκοζί είχε συνάντηση με τον Πούτιν, στο πλαίσιο της Συνόδου των G8, στο Heiligendamm της Γερμανίας.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Οταν τελείωσε, ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίστηκε μπροστά στους δημοσιογράφους σαν χαμένος, με κομμένη αναπνοή. Παραπατάει, μοιάζει αποσβολωμένος. Στο δελτίο ειδήσεων του δεύτερου καναλιού, ο δημοσιογράφος Eric Boever σχολίασε τότε ότι ο Γάλλος πρόεδρος ήταν μεθυσμένος. Το βίντεο από τη συνέντευξη και τα σχόλια για μεθύσι έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου. Τα ΜΜΕ είχαν υποθέσει τότε ότι ο Σαρκοζί είχε πιει κάποιο ποτηράκι βότκα παραπάνω. Αλλά ξέχασαν μια βασική λεπτομέρεια: ο Σαρκοζί δεν πίνει, ενώ ο Πούτιν πίνει ελάχιστα και σπάνια.

Ο δημοσιογράφος Nicolas Hénin αποκαλύπτει τώρα ότι ο Σαρκοζί βγήκε σαν χαμένος από τη συνάντηση γιατί, απλά, ο Ρώσος πρόεδρος τον είχε βγάλει «νοκ άουτ όρθιο». Οπως αποκάλυψε, ο Σαρκοζί είπε μπαίνοντας στον Πούτιν: «Με εμένα θα μιλήσεις για προβλήματα που καίνε». Και συνέχισε: «Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί στην Τσετσενία» και είναι «απαράδεκτος ο θάνατος της δημοσιογράφου Anna Politkovskaïa».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον αφήνει να μιλάει. Παρατηρεί τον συνομιλητή του, σιωπά και δημιουργεί έτσι ένα κλίμα έντασης. Και απαντά: «Λοιπόν, τελείωσες;». Ο Πούτιν του δηλώνει ότι η Ρωσία είναι πολύ μεγαλύτερη από τη Γαλλία και συνεχίζει: «Αν συνεχίσεις να μου μιλάς σε αυτόν τον τόνο θα σε τσακίσω, εσένα και τη χώρα σου».

«Γνωρίζω ότι τον στόλισε κανονικά με ταπεινωτικά σχόλια και βρισιές», προσθέτει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια ο Σαρκοζί βγαίνει «σαν μεθυσμένος από την ταπείνωση» από τη συνάντηση και κάνει δηλώσεις. Οι δημοσιογράφοι όταν τον είδαν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά νόμιζαν τότε ότι είχε πιει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πούτιν Σαρκοζί νοκ άουτ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ