ΕΤΕ: Αποπλήρωσε CoCos αξίας 2,029 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

ΕΤΕ: Αποπλήρωσε CoCos αξίας 2,029 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αποπληρωμή των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos), συνολικού ύψους 2,029 δισ. ευρώ, που είχε εκδώσει τον Δεκέμβριο του 2015 υπέρ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προχώρησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και σύμφωνα με τις Δεσμεύσεις του επικαιροποιημένου Σχεδίου Αναδιάρθρωσης (Restructuring Plan) της ΕΤΕ, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 4 Δεκεμβρίου 2015, προέβη σε αποπληρωμή των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) ύψους €2.029,2 εκατ. που είχε εκδώσει το Δεκέμβριο του 2015 υπέρ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κατόπιν προηγούμενης σχετικής έγκρισης από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο.

Η τράπεζα υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου μετά την αποπληρωμή των CoCos παραμένει σε υψηλά επίπεδα (CET1 16,9%) σε σχέση με τα οριζόμενα εποπτικά όρια επιβεβαιώνοντας την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση.

Σημειώνεται ότι με την εξόφληση των Cocos η Εθνική Τράπεζα αποπληρώνει τις κρατικές ενισχύσεις για κεφαλαιακή ενίσχυση, ενώ ήδη από τον Ιούλιο είχε αποπληρώσει και αυτές για ρευστότητα.

Παράλληλα, η Εθνική έχει την υψηλότερη ρευστότητα (όπως ορίζεται από το δείκτη δάνεια προς καταθέσεις) και τη μικρότερη εξάρτηση από τον ELA και το ευρωσύστημα, ενώ έχει επίσης τον χαμηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και την υψηλότερη κάλυψη τους από προβλέψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕ CoCos
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ