Die Zeit: Στους 12.000 οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά -Υπάρχει χώρος μόνο για 7.450 - iefimerida.gr

Die Zeit: Στους 12.000 οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά -Υπάρχει χώρος μόνο για 7.450

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική της σελίδα φιλοξενεί άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα διαθέτει περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων για τους πρόσφυγες.

«Η Ελλάδα φιλοξενεί στα hotspot σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης περισσότερους πρόσφυγες από όσους προβλέπεται. Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών μετά από ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος η Αριστερά. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν μέχρι τις 21 Νοεμβρίου φιλοξενούνταν 12.000 πρόσφυγες στα πέντε καταλύματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ προβλέπονται θέσεις μόνο για 7.450 ανθρώπους», σημειώνει η Die Zeit.

Η γερμανική κυβέρνηση επικαλείται στοιχεία των ελληνικών αρχών ενώ «η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος η Αριστερά επικρίνει την ευρωπαϊκή και την ελληνική πολιτική στα κέντρα καταγραφής των προσφύγων και κυρίως τις συνθήκες στα ελληνικά νησιά».

Νέες αφίξεις στη Λέσβο
Σύμφωνα με ενημέρωση του Συντονιστικού για το προσφυγικό. συνεχίζονται οι σταθερά μικρές ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Την ίδια ώρα οι ροές στα υπόλοιπα νησιά είναι μηδενικές εδώ και πολλές μέρες.

Χθες Τετάρτη και μέχρι σήμερα Πέμπτη το πρωί στην παραλία της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο έφθασαν 44 άτομα, στην πλειοψηφία τους Αφρικανοί.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται καταγεγραμμένοι-εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.226 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στη Λέσβο βρίσκονται 5.698, στη Χίο 3.553 και στη Σάμο 1.975.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες νησία χωρητικότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ