Κυβερνητικοί κύκλοι: Η δήλωση Μοσκοβισί αποκαθιστά την πραγματικότητα - iefimerida.gr

Κυβερνητικοί κύκλοι: Η δήλωση Μοσκοβισί αποκαθιστά την πραγματικότητα

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου, Πιέρ Μοσκοβισί στο γαλλικό πρακτορείο AFP σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι αναφέροντας μάλιστα ότι αποκαθιστά την πραγματικότητα.

«Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», είχε αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος το απόγευμα της Τετάρτης, εκφράζοντας διαφορετική άποψη από εκείνη του Eurogroup. Mάλιστα, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός».

Τέλος, παραθέτουν ως «υστερόγραφο» το κείμενο της δήλωσης του Ευρωπαίου Επιτρόπου στα γαλλικά, το οποίο έχει ως εξής: «A mes yeux, les conditions de l'accord de l' Eurogroupe ne sont pas changées par les mesures décidées par le gouvernement de M. Tsipras", a insisté M. Moscovici, observant qu'il ne voulait "pas opposer l'allθgement de la dette indispensable et la cohιsion sociale que le peuple grec attend».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ