MNI: Πάει για τον Μάρτιο η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης - iefimerida.gr

MNI: Πάει για τον Μάρτιο η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πολιτικό αδιέξοδο» με την Ελλάδα και παράταση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως και τον Μάρτιο του 2017 διαπιστώνει αξιωματούχος της ΕΕ.

Μιλώντας στο γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ΜΝΙ, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραδέχεται: «Βρισκόμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά την Ελλάδα» για να προσθέσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία σημαντική εξέλιξη ως προς τους στόχους τον πλεονασμάτων, έως τον Μάιο του επόμενου έτους.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο άρθρο των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνει πως «ήρθε σε μία κακή χρονική συγκυρία». Στο επίμαχο άρθρο, οι Mορίς Όμπστφελ και Πολ Τόμσεν ασκούν κριτική στην Ε.Ε. για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ ζητούν από την Ελλάδα τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.

Όσον αφορά την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, η ίδια πηγή καθιστά σαφές ότι μόνο το Eurogroup είναι αρμόδιο για τη λήψη αποφάσεων που συνδέονται με το ελληνικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ