Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα - iefimerida.gr

Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονες διεργασίες παρατηρούνται στον χώρο της Αριστεράς που βρέθηκε εκτός βουλής και εκτός ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, όλοι οι πρώην υπουργοί και στελέχη του Αλέξη Τσίπρα που εντάχτηκαν σε τρία κόμματα και δεν κατόρθωσαν να μπουν στη βουλή, στις τελευταίες εκλογές, σκέπτονται να δημιουργήσουν ένα κοινό κόμμα για να χτίσουν ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ και να προσελκύσουν τις ψήφους των απογοητευμένων ψηφοφόρων που πίστεψαν τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και τώρα πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας.
Πρόκειται για την Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας), Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΛΑΕ) και Αλέκο Αλαβάνο (Σχέδιο Β') οι οποίοι οργανώνουν τον τρόπο για να χτυπήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα που οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να χάνει τις εκλογές. Μαζί με τα ηγετικά αυτά στελέχη κινούνται και άλλοι πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές, όπως η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Μανώλης Γλέζος.
Αγνωστο παραμένει αν θα πεισθεί και ο Γιάνης Βαρουφάκης να προσχωρήσει στο υπό δημιουργία ενιαίο κόμμα της Αριστεράς, εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Με δεδομένο ότι το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας, φέρεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να κερδίζει άνω του 3%, δεν θα αποτελούσε έκπληξη όλοι να αποδεχθούν την πρώην πρόεδρο της βουλής ως αρχηγό στο υπό δημιουργία νέο κόμμα. Ενα αξιοπρεπές ποσοστό κερδίζει και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η ένωσή τους θα κατάφερε, πράγματι, ισχυρό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο συλλογικής ηγεσίας, ώστε να γίνουν σεβαστές οι φιλοδοξίες και οι προσδοκίες των Λαφαζάνη-Αλαβάνου.
Ολοι τους πάντως έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη, «Τρίτο Μνημόνιο, Η ανατροπή μιας ανατροπής». Εκεί βρέθηκαν πολλά πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το κόμμα μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου ή και νωρίτερα. Στο πάνελ βρέθηκε και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα | iefimerida.gr 0
Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα | iefimerida.gr 1
Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα | iefimerida.gr 2
Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα | iefimerida.gr 3
Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα | iefimerida.gr 4
Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα | iefimerida.gr 5
Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα | iefimerida.gr 6


Στην εκδήλωση -μεταξύ άλλων- παραβρέθηκαν η Νάντια Βαλαβάνη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και ο Αλέκος Αλαβάνος.
Είναι επίσης αποκαλυπτικό ότι ο Κώστας Λαπαβίτσας, με ένα tweet, σχεδόν προδιέγραψε τις παρασκηνιακές κινήσεις στο χώρο της Αριστεράς:

Ολοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα -Παρασκηνιακές κινήσεις για να χτυπήσουν τον Τσίπρα | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκτός ΣΥΡΙΖΑ Κόμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ