Οι μοναδικοί MOMIX στο iefimerida.gr: «Θαυμάσια και τεράστια η ιστορία της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Οι μοναδικοί MOMIX στο iefimerida.gr: «Θαυμάσια και τεράστια η ιστορία της Ελλάδας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγαλύτερη, ιστορικότερη και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, επιστρέφει στην Αθήνα με την θρυλική παράσταση Opus Cactus απο 21 έως 26 Δεκεμβρίου στο Παλλάς.

Το Opus Cactus είναι μία εκπληκτική δημιουργία του δαιμόνιου χορογράφου Μόουζες Πέντλετον, ο οποίος καταφέρνει δημιουργικά και σχεδόν μαγικά να συνδέσει αυτη τη φορά, τη χλωρίδα και την πανίδα, μέσω των σωμάτων των χορευτών. Ενας ύμνος για τη φύση που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μία εμπνευσμένη, άκρως αισθησιακή αναπαράσταση των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων της ζωής και του μικρόκοσμου της ερήμου Σονόρα στην Αριζόνα, από τον Πέντλετον, τον άνθρωπο που χωρίς τάι τσι, δεν ξεκινά την ημέρα του, όπως λέει στο iefimerida.gr.

Οι μοναδικοί MOMIX στο iefimerida.gr: «Θαυμάσια και τεράστια η ιστορία της Ελλάδας»  | iefimerida.gr 0

Ο επικεφαλής της ομάδας Μόουζες Πέντλετον μιλά με αφορμή την παράσταση στο iefimerida.gr

«Ακολουθώ την πορεία του ήλιου. Σηκώνομαι νωρίς το πρωί, κάνω τάι τσι, περπατάω τέσσερα χιλιόμετρα τη μέρα, άλλοτε ακούγοντας μουσική μέσα στα δάση κι άλλοτε μιλώντας στο ψηφιακό μαγνητοφωνάκι που έχω μαζί μου. Έτσι κρατάω ζωντανή τη φλόγα που καίει στους Momix».

Πώς όμως πραγματοποιείται αυτή η ταύτιση του χορού με τα ακροβατικά, τα φώτα και τα χρώματα. «Νομίζω πως πρέπει να έχεις αυτοπειθαρχία» λέει.

«Ειδικά καθώς μεγαλώνεις, πρέπει να γίνεσαι όλο και τολμηρός και την ίδια στιγμή να δίνεις προσοχή στις πιο απλές τελετουργίες της ημέρας που θα σου δώσουν ενέργεια».

Οι μοναδικοί MOMIX στο iefimerida.gr: «Θαυμάσια και τεράστια η ιστορία της Ελλάδας»  | iefimerida.gr 1

«Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία»

Τι αγαπά ο ίδιος; Να ανάβει μία φωτιά κάθε μέρα στον ξυλόφουρνο του και εκεί να ψήνει τον καφέ του. «Καταγράφω σε ψηφιακό μαγνητοφωνάκι τις σκέψεις και τα όνειρα που περνούν από τα μυαλό μου και τα ζωντανεύω στη σκηνή».

Αν έχεις δει τους ΜΟΜΙΧ θέλεις να τους ξαναδείς. Αν είναι η πρώτη φορά, να είσαι έτοιμος να μείνεις με το στόμα ανοιχτό. «Οι εικόνες μας βοηθούν, επιτρέπουν, όπως θα έλεγε ο Καρλ Γιουνγκ το μυαλό να βουτήξει στο υποσυνείδητο. Πολλά συμβαίνουν στο υποσυνείδητό μας και έτσι συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία κι αυτό μπορεί να σου δώσει έμπνευση να παλέψεις για μία καλύτερη ζωή».

«Η τέχνη, μας βοηθά να ονειρευτούμε έναν ωραιότερο, έναν καλύτερο κόσμο και μετά, πρέπει να σκεφτούμε πώς θα τον πραγματοποιήσουμε κιόλας. Ελπίζω ότι με τις παραστάσεις μας δίνουμε έμπνευση τον κόσμο και τον αφήνουμε να αισθάνεται λίγο πιο ελαφρύς στο τέλος».

«Είστε ένας λαός που συνεχίζει να ζει μέσα στην ιστορία του»

«Ζούμε σε έναν καταθλιπτικό κόσμο, ωστόσο, εμείς τον δείχνουμε πιο όμορφο» αναφέρει και στέκεται στην επίσκεψή τους στην Ελλάδα, με την τεράστια, όπως λέει ιστορία.

«Θαυμάσια και τεράστια η ιστορία σας. Είστε ένας λαός που συνεχίζει να ζει μέσα σε αυτή, που μπορεί να αντλήσει έμπνευση και γνώση από το παρελθόν του.

Δεν ξέρω πόσο καιρό περνάτε συνειδητοποιώντας πού ακριβώς είστε και την κληρονομιά ποιων τιτάνων της σκέψης κουβαλάτε.

Η ιστορία είναι σημαντική γιατί μας μαθαίνει να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Αν όμως δεν τη μελετάμε, πολλές φορές είμαστε καταδικασμένοι να τα επαναλάβουμε».

Οι μοναδικοί MOMIX στο iefimerida.gr: «Θαυμάσια και τεράστια η ιστορία της Ελλάδας»  | iefimerida.gr 2

Οι χορευτές της ομάδας ΜΟΜΙΧ ζωντανεύουν λουλούδια, φυτά, σαύρες, τη φωτιά την ίδια. «Μια παράσταση που διαδραματίζονται σε έναν βοτανικό κήπο της ερήμου, με το κεντρικό άξονα έναν κάκτο που με συγκίνησε πολλά χρόνια πριν καθώς τον αντίκρισα στην έρημο το ηλιοβασίλεμα».

Μία γεύση απο την παράσταση:

ΜΟΜΙΧ, Οpus Cactus
Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Moses Pendleton
Χορεύουν: Jennifer Chicheportiche, Rebecca Rasmussen (Dance Captain), Catherine Jaeger, Jerrica Blankenship, Amanda Diehl-Hulen, Beau Campbell Jocelyn Wallace Lauren Jaeger, Steven Ezra (Dance Captain), Changyong Sung, Greg Dearmond, Anthony Bocconi, Jason Williams, Morgan Hulen

Παραστάσεις
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου στις 20.30
Πέμπτη, 22 και Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου στις 17.00 και 21.00
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου στις 20.30
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου στις 17.00 και 21.00

Παλλάς, Βουκουρεστίου 5

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΜΙΧ Παλλάς χορευτές ακροβάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ