Σκληρή κριτική από τη ΝΔ για τον πτωχευτικό κώδικα επειδή δεν περιέχει διατάξεις για το ακατάσχετο - iefimerida.gr

Σκληρή κριτική από τη ΝΔ για τον πτωχευτικό κώδικα επειδή δεν περιέχει διατάξεις για το ακατάσχετο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εισηγητής της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ευτελίζει την έννοια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Ειδικά για τις διατάξεις επέκτασης του πλαστικού χρήματος, είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει καμία δικαιολογία διότι θα έπρεπε να έχει αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία μετά την επιβολή των capital control που φέρουν το αποτύπωμα της περήφανης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ειδικά για το ζήτημα των κινήτρων για ηλεκτρονικές συναλλαγές είπε ότι οι διατάξεις είναι πρόχειρες σε αντίθεση με την ολοκληρωμένη πρόταση για το πλαστικό χρήμα που είχε παρουσιάσει η ΝΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Μην ακούμε τις αστειότητες περί διαπραγμάτευσης. Τι διαπραγματευόσαστε αλήθεια; Ούτε το ακατάσχετο του επαγγελματικού λογαριασμού δεν καταφέρατε να προωθήσετε», είπε ο εισηγητής της ΝΔ και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει από την ΔΕΘ τον ακατάσχετο λογαριασμό για τους επαγγελματίες αλλά ο κ. Τσίπρας «δεν κατάφερε ποτέ να συναντηθεί με την αλήθεια στη Θεσσαλονίκη».

Για τις τροποποιήσεις στον πτωχευτικό κώδικα είπε ότι η ΝΔ είχε επίσης παρουσιάσει πρόταση για τις αναγκαίες αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα αλλά σήμερα η ΝΔ μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις, έρχεται σήμερα και φέρνει ένα άτολμο νομοσχέδιο με αποσπασματικές και επουσιώδεις ρυθμίσεις που δεν στηρίζουν τις επιχειρήσεις. Ο κ. Βεσυρόπουλος είπε επίσης ότι σήμερα εισάγεται και μια καινοφανής έννοια, αυτή της πιθανής πτώχευσης η οποία είναι πολύ πιθανό να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία με το διασταλτικό περιεχόμενο της.

Για τις διατάξεις που αφορούν στην εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων είπε ότι είναι φύσει αδύνατο να προκύψει κάτι θετικό στα δημόσια έσοδα ενώ για το πλαστικό χρήμα είπε ότι η ΝΔ αντιμετώπισε το θέμα ως μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο θέμα με προχειρότητα και με περιοριστική λογική και αντί προτάξει κίνητρα, προτάσσει τον καταναγκασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Πτωχευτικός Κώδικας ακατάσχετο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ