Στη Νίσυρο ο Τσίπρας για να εξαγγείλει μέτρα για τα νησιά -Ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύουν - iefimerida.gr

Στη Νίσυρο ο Τσίπρας για να εξαγγείλει μέτρα για τα νησιά -Ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 15:00 θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα μέτρα για τη νησιωτική πολιτική από τη Νίσυρο.

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πιθανόν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, καθώς επίσης και τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο κ. Τσίπρας με το κυβερνητικό κλιμάκιο θα φθάσει στο νησί με ελικόπτερο. με την άφιξή του είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι βουλευτές του νομού Δωδεκανήσου και τοπικοί παράγοντες.

Θα εξαγγείλει τη συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του θα αναφερθεί εκτενέστερα στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

Ακόμα, αναμένεται να εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Όπως σημειώνεται, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των νησιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ