Παράταση για τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων - iefimerida.gr

Παράταση για τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγώνει η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας ακινήτων η ισχύς του οποίου θα άρχιζε από την αρχή του έτους.

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή δίνεται επιπλέον παράταση στην ισχύ της διάταξης του φόρου υπεραξίας από τη μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας.

Ωστόσο υπάρχει σύγχυση για την ακριβή ημερομηνία αναστολής της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας, καθώς στη μεν αιτιολογική έκθεση στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου αναφέρεται η 31η Δεκεμβρίου του 2017 ενώ στην αιτιολογική έκθεση ως ημερομηνία αναστολής αναφέρεται η 31η Δεκεμβρίου του 2018.

Ειδικότερα στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται:

Με τις διατάξεις της παραγράφου 5 παρατείνεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας με επαχθή αιτία, που προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 41 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018, για λόγους ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ενόψει της σκοπούμενης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, Σημειώνεται ότι με το άρθρο 90 του ν. 4316/2014 είχε χορηγηθεί αναστολή του φόρου υπεραξίας έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Η διάταξη του νόμου προβλέπει:
Η περίπτ. α' της παρ. 33 του άρθρου 72 του ν. 4172/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
«α. Η ισχύς του άρθρου 41 του παρόντος αναστέλλεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ