Σάμιουελ Τζάκσον: Οι μουσουλμάνοι είναι τα νέα «μαύρα παιδιά» της Αμερικής - iefimerida.gr

Σάμιουελ Τζάκσον: Οι μουσουλμάνοι είναι τα νέα «μαύρα παιδιά» της Αμερικής

Φωτογραφία: AP/ Richard Shotwell
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σάμιουελ Τζάκσον σύγκρινε τις διακρίσεις τις οποίες βιώνουν οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ σήμερα, με εκείνες σε βάρος των αφροαμερικανών, αποκαλώντας τους «τα νέα μαύρα παιδιά της Αμερικής».

Ο ηθοποιός μιλούσε στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Ντουμπάι και αναφέρθηκε στις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι αυτή την περίοδο στην πατρίδα του, εξαιτίας της ανόδου της ισλαμοφοβίας στη Δύση.

«Οι μουσουλμάνοι συλλαμβάνονται όπως τα μαύρα παιδιά. Οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι είναι τα νέα μαύρα παιδιά της Αμερικής», είπε ο Τζάκσον, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, προσθέτοντας ότι ο κόσμος δεν τους καταλαβαίνει.

«Τους θεωρούν απειλή πριν καν πουν ''γεια''. Ομως, η μουσουλμανική κοινότητα υπάρχει στη χώρα μας. Είναι ένα ζωτικό κομμάτι της χώρας και το ενδιαφέρον είναι πως έχουν λιγότερη εγκληματικότητα και καλύτερη εκπαίδευση, ενώ οι επιχειρήσεις τους ανθούν περισσότερο σε σύγκριση με άλλες ομάδες στις ΗΠΑ», τόνισε ακόμη ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάμιουελ Τζάκσον Μουσουλμάνοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ