Μετά από τη Boeing, ο Τραμπ τα έβαλε και με την Lockheed Martin -Προκάλεσε «βουτιά» της μετοχής της - iefimerida.gr

Μετά από τη Boeing, ο Τραμπ τα έβαλε και με την Lockheed Martin -Προκάλεσε «βουτιά» της μετοχής της

Φωτογραφία: AP/ Richard Drew
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ημέρες μετά από την επίθεση στη Boeing, ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε με μία ακόμη εταιρεία με την οποία έχει συμβόλαιο η αμερικανική κυβέρνηση. Αυτή τη φορά, ήταν η Lockheed Martin.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε- στο Twitter πάντα- το κόστος κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

«Το κόστος του προγράμματος F-35 είναι εκτός ελέγχου. Μπορούν να εξοικονομηθούν δισ. δολάρια, και θα γίνει αυτό, σε εξοπλιστικές και άλλες αγορές μετά από τις 20 Ιανουαρίου», έγραψε στον λογαριασμό του ο Τραμπ. Συνέπεια της ανάρτησής του ήταν να υποχωρήσει κατά 2,6% η μετοχή της Lockheed Martin. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Independent, αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 2 δισ. δολάρια!

The F-35 program and cost is out of control. Billions of dollars can and will be saved on military (and other) purchases after January 20th.

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, το υπουργείο Αμυνας και η εν λόγω εταιρεία ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για το ένατο συμβόλαιό τους, για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών F-35. Χρειάστηκαν 14 μήνες συζητήσεων για τη συμφωνία που ξεπερνά τα 6,1 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Πεντάγωνο, αναφέρει το Reuters.

Την προηγούμενη Δευτέρα, ο Τραμπ είχε σχολιάσει στο Twitter το υψηλό, σύμφωνα με τον ίδιο, κόστος της συμφωνίας με την Boeing, για την κατασκευή των νέων Air Force One. Και σε αυτή την περίπτωση, είχε χαρακτηρίσει ως «εκτός ελέγχου» τις δαπάνες, καλώντας την κυβέρνηση να ακυρώσει την παραγγελία. Και η Boeing βίωσε τι σημαίνει να κάνει αναρτήσεις στο Twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς είδε τη μετοχή της να πέφτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Lockheed Martin F-35
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ