Απίστευτο: Ηταν ζωντανός και τον έβαλαν σε καταψύκτη νεκροτομείου! -Το διαπίστωσαν την επόμενη μέρα - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ηταν ζωντανός και τον έβαλαν σε καταψύκτη νεκροτομείου! -Το διαπίστωσαν την επόμενη μέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πραγματικά ασύλληπτο περιστατικό συνέβη στη Νότια Αφρική.

Νεαρός ανακηρύχθηκε νεκρός, τον έβαλαν στην κατάψυξη νεκροτομείου, αλλά την επόμενη ημέρα διαπίστωσαν ότι είχε σφυγμό! Δυστυχώς, πέντε ώρες αφότου διαπίστωσαν ότι είναι ζωντανός, και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έφυγε από τη ζωή.

Τώρα η οικογένειά του ζητεί τη διενέργεια δικαστικής έρευνας για να εξακριβωθεί πώς ανακηρύχθηκε νεκρός ο 28χρονος Msizi Mkhize, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο σε επαρχιακή πόλη της Νότιας Αφρικής, κοντά στο Ντέρμπαν.

Οι νοσηλευτές που βρέθηκαν στο σημείο του ατυχήματος νόμισαν πως ήταν νεκρός και έτσι τον έβαλαν στην κατάψυξη του νεκροτομείου. Την επόμενη ημέρα, οι δικοί του πήγαν να πάρουν τη σορό του για την κηδεία και τότε διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος είχε ακόμα σφυγμό! Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Μαχάτμα Γκάντι», αλλά οι γιατροί και οι νοσοκόμες δεν μπόρεσαν να τον σώσουν, με αποτέλεσμα να πεθάνει πέντε ώρες μετά.

Ο πατέρας του, Peter Mkhize, μίλησε στην Daily News: «Δεν έχω λόγια για να εκφράσω αυτό που νιώθω σχετικά με το τι συνέβη με τον γιο μου. Το να περνάς ολόκληρη τη νύχτα αλλά και το επόμενο πρωί στο νεκροτομείο, ενώ είσαι ζωντανός, είναι ασύλληπτο».

Τώρα η αστυνομία είπε ότι θα διεξαγάγει πλήρη έρευνα για αυτό το «τρομερό συμβάν». Ενας γιατρός είπε ότι «υπάρχει ένα χρονικό διάστημα στην ιατρική περίθαλψη ασθενών που αποκαλείται "χρυσή ώρα" και κατά το οποίο μπορεί να σωθεί κάποιος, αν του παρασχεθούν εγκαίρως οι πρώτες βοήθειες. Προφανώς αυτό δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση».

«Κάποιος, κάπου, με κάποιο τρόπο δεν έκανε καλά τη δουλειά του», είπε σε οργισμένο ύφος η αδερφή του εκλιπόντος. «Θέλουμε να μάθουμε ποιος τον ανακήρυξε νεκρό. Θέλουμε πλήρη εξήγηση για το σιυνέβη και πέρασε τη νύχτα στο νεκροτομείο ενώ ήταν ζωντανός», συμπλήρωσε.

Ενας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως «προφανώς το περιστατικό καταδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις στην υπηρεσία του νεκροτομείου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ