Διεθνές δίκτυο με στόχο την καλύτερη απονομή δικαιοσύνης - iefimerida.gr

Διεθνές δίκτυο με στόχο την καλύτερη απονομή δικαιοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας καινούριος διακρατικός θεσμός που ενώνει την Ευρώπη με την Κεντρική Ασία δημιουργήθηκε στις 14 Απριλίου στην Αθήνα. Πρόκειται για το δίκτυο JUST-PAL (Justice Sector Peer-Assisted Learning) που έχει ως στόχο η ανταλλαγή γνώσεων, μεθοδολογίας, πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των δικαστικών λειτουργών με στόχο την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων απονομής δικαιοσύνης.

Το JUST-PAL ιδρύθηκε από τη Παγκόσμια Τράπεζα με τριήμερη διάσκεψη που οργάνωσε στην ελληνική πρωτεύουσα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και στην οποία συμμετείχαν 24 χώρες, εκπροσωπούμενες από Υπουργούς, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και ανώτατους δικαστικούς.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας η οποία καλύπτει ένα κενό που υπήρχε στη συνεργασία και στην ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων μεταξύ των δικαστικών λειτουργών των χωρών-μελών Ενωμένης Ευρώπης με τους συναδέλφους τους στις χώρες μη μέλη καθώς και στις χώρες της κεντρικής Ασίας, όπου οι μεταρρυθμίσεις και ο εκσυγχρονισμός είναι περισσότερο αναγκαίες.

Ο κ. Φλογαΐτης ανέφερε πως αποτελεί τιμή για την χώρα η σύνδεση με μια προσπάθεια που αναμένεται να βελτιώσει τους θεσμούς και την απονομή δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών.

Από ελληνικής πλευράς παρέστησαν και χαιρέτισαν την εναρκτήρια διάσκεψη του JUST-PAL ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Καλαµίδας, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Φιλοποίμην Αρναούτογλου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ