Η Τερέζα Μέι φωτογραφήθηκε με δερμάτινο παντελόνι 1.180 ευρώ -Την ειρωνεύτηκε βουλευτής της [εικόνες]

Η σκληρή κριτική που άσκησε στην πρωθυπουργό της χώρας τής κόστισε τη θέση σε μία σύσκεψη που θα γινόταν στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στην οποία κεντρικό θέμα θα ήταν οι συζητήσεις για το Brexit με τις υπόλοιπες 27 χώρες της ΕΕ.

Ο λόγος για τη Νίκι Μόργκαν, την αντάρτισσα των Συντηρητικών, η οποία διετέλεσε υπουργός Παιδείας και ήταν θερμή οπαδός της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα, η βουλευτής ήταν αρχικά στη λίστα των βουλευτών που θα έκαναν μία συζήτηση γύρω από το Brexit, στη συνέχεια όμως αφαιρέθηκε από αυτή και αφορμή φαίνεται ότι αποτέλεσε το σχόλιο που έκανε για ένα πανάκριβο δερμάτινο παντελόνι Burberry 995 βρετανικών λιρών (1.180 ευρώ),που φόρεσε η Τερέζα Μέι για φωτογράφιση σε ένα περιοδικό, το οποίο συνδύασε με ένα ζευγάρι παπούτσια του ίδιου οίκου αξίας 295 βρετανικών λιρών (350 ευρώ).

Φωτογραφία: Sunday Times Magazine

«Δεν έχω δερμάτινο παντελόνι. Δεν νομίζω ότι ξόδεψα ποτέ τόσα πολλά σε τίποτα άλλο εκτός από το νυφικό μου», σχολίασε ειρωνικά η Μόργκαν. Από την άλλη όμως, και άλλοι βουλευτές έχουν προχωρήσει σε ειρωνικά σχόλια για τη Ντάουνινγκ Στριτ με έναν από αυτούς που θα βρεθούν στη σύσκεψη για το Brexit να την χαρακτηρίζει ως «παιδική χαρά της πολιτικής».

Παράλληλα, η Τερέζα Μέι ερωτώμενη την περασμένη εβδομάδα για τα πολύ ακριβά της γούστα αλλά και για τη δήλωσή της ότι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν θα προτιμήσει γαλοπούλα αλλά χήνα, τόνισε ότι προσπαθεί να χτίσει «μία χώρα η οποία λειτουργεί για όλους».

Τώρα αναφορικά με τις δηλώσεις της Μόργκαν, ο βρετανικός Τύπος κάνει εκτενή αναφορά και σε έναν καυγά που ξέσπασε ανάμεσα στην ίδια και την προσωπάρχη της Τερέζα Μέι η οποία με μήνυμά της προς τον Alistair Burt, έταιρο βουλευτή των Συντηρητικών, του ζήτησε να μην την φέρει στη συνάντηση για το Brexit. Λίγο αργότερα, η Μόργκαν που καρατομήθηκε τον Ιούνη από την Μέι απάντησε στην προσωπάρχη: «Αν δεν σου αρέσει κάτι που είπα ή έκανα, σε παρακαλώ να μου πεις ευθέως. Κανένας άντρας δεν με φέρνει σε καμία σύσκεψη».

Η κίνηση της Μόργκαν πάντως δεν είχε το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσε και απομακρύνθηκε από τη λίστα των καλεσμένων, ενώ αργότερα της ασκήθηκε κριτική για το γεγονός ότι κατέχει μία δερμάτινη Mulberry που κοστίζει 950 βρετανικές λίρες. Η ίδια πάντως υποστήριξε ότι η τσάντα της είναι δεκαετίας και ότι δεν την αγόρασε η ίδια, αλλά είναι δώρο.

H Mόργκαν με την Μulberry τσάντα. Φωτογραφία: Steve Back /Τelegraph

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι δερμάτινο παντελόνι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ