Οι ευκαιρίες στην Ελλάδα στο «μικροσκόπιο» των Αμερικανών επενδυτών -Forum στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Οι ευκαιρίες στην Ελλάδα στο «μικροσκόπιο» των Αμερικανών επενδυτών -Forum στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επενδυτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές προοπτικές της Ελλάδας θα παρουσιαστούν στο 18ο ετήσιο Invest in Greece Forum που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που πραγματοποιείται σήμερα στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης.

Στο συνέδριο συμμετέχουν μεγάλοι επενδυτές, επιχειρήσεις, διεθνείς τράπεζες, εκπρόσωποι των Θεσμών, αλλά και τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής του Αλ. Χαρίτσης, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Επίσης, θα υπάρξει μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Παπαδημητρίου θα μιλήσει σήμερα με θέμα «Επενδύοντας για την Ανάπτυξη – Όραμα και Στρατηγική», ενώ ο κ. Χαρίτσης θα βρεθεί στο βήμα εκδήλωσης με θέμα «Επιδιώκοντας την ανάπτυξη – Μηχανισμοί χρηματοδότησης για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι δύο υπουργοί θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και με εκπροσώπους επιχειρήσεων και επενδυτικών οργανισμών.

Στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μια ευκαιρία να αποκτήσει κάποιες προσβάσεις στο περιβάλλον του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με δεδομένο ότι μεταξύ των προσκεκλημένων –σε ρόλο τιμώμενου προσώπου– θα είναι ο Ουίλμπουρ Ρος, ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του νέου προέδρου και υπουργός Εμπορίου στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση θα βρίσκεται και ένας σημαντικός αριθμός παραγόντων της αμερικανικής οικονομικής και επενδυτικής κοινότητας. Από την πλευρά του επενδυτικού τραπεζικού τομέα θα εκπροσωπηθούν οι Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas, Citi, UBS, Credit Suisse και Bank of America Merrill Lynch.

Στο Metropolitan Club θα βρεθούν επίσης παράγοντες ξένων επενδυτικών κεφαλαίων που είτε εμπλέκονται σε επενδύσεις στην Ελλάδα είτε ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Ετσι θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Apollo Management International, η BlackRock, η Fortress Investment Group, η York Capital, η Oaktree Capital και η WL Ross & Co.

Στο συνέδριο μετέχουν και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ενώ θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Capital Link Νέα Υόρκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ