Βελουτέ γλυκοπατάτας, με τζίτζερ

Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει αυτά τα δύο υλικά, αγοράστε τα αμέσως και κάντε μια σούπα βελουτέ.

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας τζίτζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • ½ κιλό γλυκοπατάτα κόκκινη, κομμένη σε κύβους
  • 1 κύβο ζωμό κότας ή λαχανικών
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το κρεμμύδι, το βούτυρο, μαζί με το τζίτζερ, να ασπρίσουν
  • Προσθέστε τους κύβους γλυκοπατάτας και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Ρίξτε αλάτι
  • Ρίξτε τον ζωμό με 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήστε να βράσει για 30 λεπτά
  • Με ένα μίξερ χειρός λυώστε τη γλυκοπατάτα ώσπου το μείγμα να είναι βελουτέ, όχι νερουλό
  • Προσθέστε ένα κατιτίς κρέμα γάλακτος, σερβίρετε
  • Από πάνω μπορείτε να βάλετε κολοκυθόσπορους, σουσάμι ή σπόρους τσία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή βελουτέ γλυκοπατάτας τζίτζερ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ