Βελουτέ γλυκοπατάτας, με τζίτζερ - iefimerida.gr

Βελουτέ γλυκοπατάτας, με τζίτζερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει αυτά τα δύο υλικά, αγοράστε τα αμέσως και κάντε μια σούπα βελουτέ.

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας τζίτζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • ½ κιλό γλυκοπατάτα κόκκινη, κομμένη σε κύβους
  • 1 κύβο ζωμό κότας ή λαχανικών
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι
Βελουτέ γλυκοπατάτας, με τζίτζερ | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το κρεμμύδι, το βούτυρο, μαζί με το τζίτζερ, να ασπρίσουν
  • Προσθέστε τους κύβους γλυκοπατάτας και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Ρίξτε αλάτι
  • Ρίξτε τον ζωμό με 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήστε να βράσει για 30 λεπτά
  • Με ένα μίξερ χειρός λυώστε τη γλυκοπατάτα ώσπου το μείγμα να είναι βελουτέ, όχι νερουλό
  • Προσθέστε ένα κατιτίς κρέμα γάλακτος, σερβίρετε
  • Από πάνω μπορείτε να βάλετε κολοκυθόσπορους, σουσάμι ή σπόρους τσία
Βελουτέ γλυκοπατάτας, με τζίτζερ | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή βελουτέ γλυκοπατάτας τζίτζερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ