Αγνωστο το πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα -Ηταν προγραμματισμένο για Δευτέρα - iefimerida.gr

Αγνωστο το πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα -Ηταν προγραμματισμένο για Δευτέρα

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγνωστο παραμένει το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Τα τεχνικά κλιμάκια επρόκειτο να φτάσουν αύριο και οι επικεφαλής των κλιμακίων μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το ΔΝΤ εμφανίζεται απρόθυμο να στείλει την εκπρόσωπό του Ντέλια Βελκουλέσκου στην Αθήνα, πριν «γεφυρωθούν» οι διαφορές του με το Βερολίνο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ασάφεια οφείλεται σε δυσαρέσκεια για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη για τις οποίες δεν ήταν ενήμεροι οι δανειστές. Ωστόσο το κλίμα ασάφειας της ημερομηνίας προσέλευσής τους στην Αθήνα προϋπήρχε των πρωθυπουργικών εξαγγελιών.

Βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων όταν θα ξεκινήσουν αναμένεται να είναι η συγκρότηση ενός μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών και επιβολής φόρων, όπως προέβλεπε η απόφαση του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, ώστε να επιτευχθούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% από το 2018 και μετά.

Τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών πρέπει να αναχωρήσουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα (21-22 Δεκεμβρίου). Αν δεν βρεθεί λύση τότε είναι ανοικτό το σενάριο οι εκπρόσωποι των θεσμών να επιστρέψουν μετά τις γιορτές πλέον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ