Υπ. Αμυνας Βολιβίας: Η αεροπορική τραγωδία της Τσαπεκόνσε ήταν δολοφονία - iefimerida.gr

Υπ. Αμυνας Βολιβίας: Η αεροπορική τραγωδία της Τσαπεκόνσε ήταν δολοφονία

Φωτογραφία: AP/ Fernando Vergara
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταγγελία που προκαλεί αίσθηση έκανε ο υπουργός Αμυνας της Βολιβίας, χαρακτηρίζοντας ως δολοφονία τη συντριβή αεροσκάφους στο Μεντεγίν, κατά την οποία ξεκληρίστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε.

Η αεροπορική τραγωδία, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, δεν μπορεί να αναφέρεται ως δυστύχημα, τόνισε ο Ρέιμι Φερέιρα.

«Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας ή αν είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί,» τόνισε, ενώ κατηγόρησε τον πιλότο και επειδή δεν ανεφοδιάστηκε το αεροσκάφος.

«Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση», σχολίασε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πιλότος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων. «Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία», τόνισε ο υπουργός Αμυνας της Βολιβίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ