ΕΚΤ: Απέρριψε το αίτημα της Monte dei Paschi για πίστωση χρόνου - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Απέρριψε το αίτημα της Monte dei Paschi για πίστωση χρόνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέρρριψε η ΕΚΤ το αίτημα της Monte dei Paschi di Siena για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου οδηγώντας την ιταλική τράπεζα ένα «βήμα» πιο κοντά στην κρατική διάσωση.

Σύμφωνα με πηγή του Reuters, η απόφαση λήφθηκε με το σκεπτικό ότι μια παράταση δεν θα είχε καμία χρησιμότητα και ότι έχει έρθει η ώρα για τη Ρώμη να παρέμβει.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας απέρριψαν το ιταλικό αίτημα, εκτιμώντας ότι η παράταση θα είχε μηδαμινό αποτέλεσμα και πως «ήρθε η ώρα η Ρώμη να επισπεύσει τη δράση της».

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να αποτρέψει τυχόν κατάρρευση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, καθιστούν σαφές πως η Ρώμη είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση, με το ποσό των 2 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα της Τοσκάνης υπέβαλε αίτημα για παράταση πέντε εβδομάδων, προκειμένου να προχωρήσει μια κεφαλαιακή ένεση 5 δισ. ευρώ και να αποφύγει την επιβολή ζημιών σε ομολογιούχους (bail in), όπως επιβάλλουν οι νέοι κανόνες διάσωσης της ΕΕ. Η αρχική προθεσμία ολοκληρωνόταν στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι τόσο εκπρόσωποι της ΕΚΤ, όσο και του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ Monte Dei Paschi
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ