Bundesbank: Αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στη Γερμανία - iefimerida.gr

Bundesbank: Αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας φέτος και το 2017 προχώρησε η Bundesbank.

Ωσόστο η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας υποστηρίζει ότι η «σταθερή ανάκαμψη» συνεχίζεται, αν και τα αυξανόμενα εμπόδια στην αγορά εργασίας θα μπορούσαν να περιορίσουν την ανάπτυξη και να οδηγήσουν σε πληθωρισμό στους μισθούς.

Ειδικότρα, αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 1,8% φέτος και το 2017 (από 1,7% και 1,4% αντίστοιχα που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη), προειδοποίησε όμως πως αυτό είναι πάνω από τις προοπτικές της οικονομίας και ότι τα προβλήματα στην αγορά εργασίας θα μπορούσαν να ενταθούν, λόγω των μη ευνοϊκών δημογραφικών τάσεων όπως η γήρανση του πληθυσμού.

Η τράπεζα πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός της Γερμανίας πιθανότατα θα συνεχίσει να παράγει πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια χωρίς νέα μέτρα για δαπάνες και το χρέος θα μπορούσε να μειωθεί στο 60% του ΑΕΠ το 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bundesbank ανάπτυξη Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ