«Αν τους πίεσαν πολιτικά πρόσωπα έπρεπε να το πουν στον Προϊσταμενο τους» - iefimerida.gr

«Αν τους πίεσαν πολιτικά πρόσωπα έπρεπε να το πουν στον Προϊσταμενο τους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Δικαιοσυνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας με δημοσιογράφους λίγο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και αναφερόμενος στις παραιτήσεις των Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτης, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξης:

«Υποθέτω ότι ενοχλήθηκαν αντέδρασαν με υπερευαισθησία επειδή θα έμπαιναν άλλοι επικεφαλής. Αν αυτοί που λένε ότι τους πίεσαν ήταν πολιτικά πρόσωπα έπρεπε να το είχαν πει στον προϊστάμενο τους. Αν δεν ήταν και ήταν φυσικά πρόσωπα , έπρεπε να τους είχαν συλλάβει. Όποιος σε πιέζει διαπράτει αδίκημα αμέσως. Είναι εξαιρετικά θωρακισμένος ο θεσμός στην Ελλάδα. Εχω ως υπουργός δικαίωμα να τους ασκήσω πειθαρχική δίωξη. Δεν το έκανα για να μην δοθεί η εντύπωση ότι διώκω εισαγγελείς. Αλλά – μην έχετε καμία αμφιβολία- συνεννοήθηκα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναλάβουν αυτοί τα περαιτέρω. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο οικονομικό έγκλημα , που υπάρχουν μη γελιόμαστε.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ