Τέλος στην κόντρα ΤΧΣ-Εθνικής για πρόεδρο -Ανοίγει ο δρόμος για την εθελουσία - iefimerida.gr

Τέλος στην κόντρα ΤΧΣ-Εθνικής για πρόεδρο -Ανοίγει ο δρόμος για την εθελουσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τέλος στην κόντρα μεταξύ ΤΧΣ και ΕΤΕ για τον πρόεδρο Παναγιώτη Θωμόπουλο, που αναμένεται να επισφραγιστεί και με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών, ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας η διοίκηση θα ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος εξελουσίας με κίνητρα για την αποχώρηση τουλάχιστον 1.500 εργαζομένων. Με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν η Εθνική θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, οι οποίες θα «τρέξουν» μετά τη διευθέτηση της εκκρεμότητας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τις ενστάσεις που υπήρχαν για την επιλογή από την ΕΤΕ, του Παναγιώτη Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και η παροχή κινήτρων δεν περιορίζεται μόνο σε εργαζόμενους της τράπεζας που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση αλλά και σε εργαζόμενους που δεν έχουν «ώριμα» συνταξιοδοτικά χρόνια και είναι μικρότερης ηλικίας.

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η αποχώρηση τουλάχιστον 1.500 εργαζομένων και εκτιμάται ότι θα δοθεί η δυνατότητα στο προσωπικό να επιλέξουν μεταξύ της άμεσης αποχώρησης και της παραμονής έως και 3 χρόνια στην τράπεζα, με μειωμένες αποδοχές. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν το πλαφόν θα διαμορφωθεί στις 180.000 ευρώ αντίστοιχο με τα προγράμματα εθελουσίας των άλλων τραπεζών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τους όρους του προγράμματος αναμένονται άμεσα ενώ πιθανότατα εντός της ημέρας θα γίνουν και οι κοινές ανακοινώσεις ΤΧΣ-ΕΤΕ σχετικά με την εκτόνωση της διοικητικής κρίσης, όταν το ΤΧΣ, διαφώνησε με την εκλογή από το ΔΣ της Εθνικής του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕ εθελουσία ΤΧΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ