Σε πτωτική τροχιά τον Νοέμβριο το επιχειρηματικό κλίμα στην αγορά πληροφορικής - iefimerida.gr

Σε πτωτική τροχιά τον Νοέμβριο το επιχειρηματικό κλίμα στην αγορά πληροφορικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πτωτική πορεία, σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, βρέθηκε το Νοέμβριο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού.

Ο δείκτης κινήθηκε πτωτικά, φθάνοντας στις 78 μονάδες (από 90,3 τον Οκτώβριο), σε ανώτερα επίπεδα, πάντως, σε σχέση µε τα αντίστοιχα περσινά (όταν είχε διαμορφωθεί στις 60,8 μονάδες) σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, που επεξεργάστηκε ο ΣΕΠΕ.

Σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου επιδεινώθηκαν το Νοέμβριο, µε το σχετικό ισοζύγιο των +16 μονάδων να φθάνει τις +5. Στο μεταξύ, πτώση σημείωσαν και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης (στις +15 μονάδες από +32 ο δείκτης).

Οι δε εκτιµήσεις για την τρέχουσα ζήτηση εξασθένησαν (και μειώθηκαν στις -3 από +20 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα, ενώ στις προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου καταγράφηκε, επίσης, υποχώρηση (+3 μονάδες το Νοέμβριο από +7 μονάδες τον Οκτώβριο). Ως προς τις προσδοκίες για τις τιμές, η αποπληθωριστική τάση εντάθηκε ήπια (από -10 μονάδες στις -7 ο δείκτης).

Τέλος, το 36% των επιχειρήσεων του κλάδου δήλωνε το Νοέμβριο απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, µε το 31% να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης, το 15% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης και ένα 9% τους λοιπούς παράγοντες ως τα κυριότερα προσκόμματα.

Συνολικά, ο Δείκτης Επιχειρηµατικών Προσδοκιών στις Υπηρεσίες, όπου ανήκει ο κλάδος της Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού, βελτιώθηκε οριακά το Νοέμβριο σε σχέση µε τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στις 85,1 μονάδες (από 84,2 τον Οκτώβριο), σε υψηλότερη επίδοση από την αντίστοιχη περσινή (70,9 μονάδες).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πληροφορική ΣΕΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ