Εσωσαν 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες από τον θάνατο -Η μεταμόρφωσή του μέσα σε έναν χρόνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Εσωσαν 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες από τον θάνατο -Η μεταμόρφωσή του μέσα σε έναν χρόνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πρισίλα Μορς ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στην Βουλγαρία για να υιοθετήσει ένα 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες, αφού το είδε στο Facebook να έχει σκελετωμένα πόδια.

Ο μικρός Ράιαν ζύγιζε μόλις οκτώ κιλά και ήταν στα πρόθυρα του θανάτου, πριν η Πρισίλα φτάσει στο βουλγαρικό ορφανοτροφείο για να τον υιοθετήσει. Οταν έφτασαν στις ΗΠΑ, ο Ράιαν μπήκε αμέσως στο νοσοκομείο και του έβαλαν ορό. Εμεινε εκεί για περίπου δύο εβδομάδες, πριν του δώσουν εξιτήριο και εισαχθεί ξανά μετά από ένα μήνα.

«Δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου γιατρούς να κοιτούν ένα παιδί και να ξεσπούν σε λυγμούς», δηλώνει η Πρισίλα. «Εκαναν έκκληση στις κοινωνικές υπηρεσίες και είπαν πως λυπούνται αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνει», πρόσθεσε.

Εσωσαν 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες από τον θάνατο -Η μεταμόρφωσή του μέσα σε έναν χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μετά από ένα χρόνο με τη νέα του οικογένεια στο Τενεσί, ο Ράιαν έχει πάρει βάρος και έχει ξεκινήσει να μιλάει. Στις φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, ο Ράιαν δεν θυμίζει σε τίποτα το υποσιτισμένο παιδί. Πλέον ζυγίζει 23 κιλά, το χρώμα στο δέρμα και τα χείλη του έχει επιστρέψει και κινείται μόνος του. Οι γονείς του θα τον γράψουν σε δημόσιο σχολείο, όπου και θα συνεχίσει την πρόοδό του με ειδικό δάσκαλο.

«Η πρόοδός του δεν είναι κάτι λιγότερο από θαύμα, κατά τη γνώμη μου. Την πρώτη φορά που τον είδα ήμουν πεπεισμένη πως θα πεθάνει. Τώρα είναι ένα χαρούμενο, ζωηρό αγόρι», υποστηρίζει η Πρισίλα στην Daily Mail.

Εσωσαν 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες από τον θάνατο -Η μεταμόρφωσή του μέσα σε έναν χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι γιατροί λένε πως ο Ράιαν θα χρειαστεί χρόνια για να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει, που ίσως να αναπτύχθηκαν στο ορφανοτροφείο, και ακόμη δεν ξέρουν κατά πόσο θα υπάρξει ανάπτυξη της γλωσσικής του ικανότητας. Η οικογένειά του, όμως, έχει υπομονή και θέληση και πιστεύει πως ο Ράιαν θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Εσωσαν 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες από τον θάνατο -Η μεταμόρφωσή του μέσα σε έναν χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εσωσαν 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες από τον θάνατο -Η μεταμόρφωσή του μέσα σε έναν χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Εσωσαν 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες από τον θάνατο -Η μεταμόρφωσή του μέσα σε έναν χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Εσωσαν 7χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες από τον θάνατο -Η μεταμόρφωσή του μέσα σε έναν χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μωρό Βουλγαρία ορφανοτροφείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ