Μάικλ Μουρ: Θυμωμένοι λευκοί τύποι με χαμηλή μόρφωση ψήφισαν τον Τραμπ - iefimerida.gr

Μάικλ Μουρ: Θυμωμένοι λευκοί τύποι με χαμηλή μόρφωση ψήφισαν τον Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να προβλέψει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, όταν σε μία «δυνατή» ομιλία του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα χάσουν οι Δημοκρατικοί.

Αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος μεταξύ των σχολιαστών και όσων άσκησαν κριτική στον Ντόνλαντ Τραμπ, στη συνέχεια όμως ο Μάικλ Μουρ, ο διάσημος σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ, με μία προφητική προειδοποίηση προέβλεψε κάτι ακόμα. Ότι η εκλογή του Τραμπ στην προεδρία της Αμερικής θα ήταν το μεγαλύτερο χαστούκι στη πολιτική ελίτ που έχει δει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία η χώρα. Ο Μουρ διαβάζοντας σωστά από οποιονδήποτε άλλο τα σημάδια, κατάφερε να προβλέψει κάτι ακόμα. Ότι η Πενσυλβάνια, το Οχάιο, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, θα ήταν ανάμεσα στις πολιτείες που θα ψήφιζαν υπέρ του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

Πως όμως κατάφερε να προβλέψει με τόση ακρίβεια το αποτέλεσμα χωρίς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στις οποίες ο Δημοκρατικό κόμμα ξόδεψε εκατομμύρια; Αυτή ακριβώς ήταν η ερώτηση που του έθεσε στο The Messy Truth του CNN ο Van Jones παλιός δημοκράτης και πρώην σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μουρ του απάντησε τονίζοντας ότι ζει στο Μίσιγκαν σε μία πολιτεία δηλαδή που έχει εξαντληθεί από την πτωτική πορεία της βιομηχανίας, κάτι το οποίο τον βοήθησε να συγχρονιστεί με τα αισθήματα των κανονικών ανθρώπων.

«Πέρασα πέντε στάδια (θλίψης) τον Ιούνιο, όταν έγραψα ένα μπλογκ που διαβάζουν εκατομμύρια που έλεγε “τους 5 λόγους που ο Τραμπ πρόκειται να κερδίσει”/. Ζω στο Μίσιγκαν. Δεν ζω σε μία φούσκα. Ψηφίζω στο Μίσιγκαν. Είναι το σπίτι μου. Μεγάλωσα εκεί και μπορώ να πω ότι υπήρχαν πολλοί ψηφοφόροι του Μπαράκ Ομπάμα που θα ψήφιζαν τον Τραμπ», απάντησε ο Μουρ. Οπως είπε, το είδε να έρχεται «πολύ καιρό πριν» και όπως τόνισε προσπάθησε να κανονίσει μία συνάντηση με το κόμμα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Όπως επίσης τόνισε ο Μουρ αναφορικά με τον κόσμο που περνούσε δύσκολα, «κανείς δεν στάθηκε δίπλα τους». «Σίγουρα όχι οι Ρεπουμπλικάνοι», σημείωσε ενώ για τους Δημοκρατικούς εξήγησε ότι βρέθηκαν στο πλευρό τους μερικές φορές, «αλλά όχι πάντα». Κατά τον Μουρ, ο κόσμος είδε τον Τραμπ σαν μία «βόμβα μολότοφ που θα ήθελε να ρίξει στο σύστημα και να το τινάξει».

Και ενώ ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους η λευκή εργατική τάξη ψήφισε τον Τραμπ τόνισε ένα συγκεκριμένο πράγμα: ότι η απογοήτευσή τους για το κατεστημένο δεν είχε καμία δικαιολογία.

«Θέλω να πω αυτό σε εσένα ως Αφροαμερικάνο, ότι ενώ εγώ έχω μεγάλη κατανόηση ως προς το γιατί οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσα μαζί στα μεσοδυτικά, που ήταν σαν εμένα -ένας θυμωμένος λευκός τύπος με μόρφωση λυκείου, αυτός είμαι εγώ -αλλά το θέμα είναι ότι έχεις την ευθύνη, άσχετα με το πόσο θυμωμένος είσαι, άσχετα με το πόσο πονάς, να μην ψηφίσεις κάποιον που εκφράζεται με εμπάθεια, που γελοιοποιεί τα άτομα με αναπηρία, που λέει ρατσιστικά πράγματα. Εννοώ ότι οι μαύροι πληγώθηκαν για πολύ καιρό και δεν πηγαίνουν στην κάλπη και λένε “ποιος είναι αυτός με το μεγαλύτερο μίσος στη ψηφοφορία να ψηφίσω;”. Έχουμε την υποχρέωση να ψηφίζουμε από αγάπη», κατέληξε ο Μουρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μάικλ μουρ Ντόναλντ Τραμπ πρόβλεψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ