Συρία: Oι δυνάμεις του Aσαντ ανακατέλαβαν την παλιά πόλη στο Χαλέπι [εικόνες] - iefimerida.gr

Συρία: Oι δυνάμεις του Aσαντ ανακατέλαβαν την παλιά πόλη στο Χαλέπι [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συριακός στρατός προελαύνει στο Χαλέπι. Τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ Aσαντ ανακατέλαβαν ολόκληρη την παλιά πόλη απ;o τους αντάρτες, όπως μεταδίδει το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο ακτιβιστές.

Οι μαρτυρίες τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί σωστές.

Συρία: Oι δυνάμεις του Aσαντ ανακατέλαβαν την παλιά πόλη στο Χαλέπι [εικόνες]  | iefimerida.gr 0


Οι αντάρτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους γιατί κινδύνευαν να περικυκλωθούν.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν χάσει συνολικά τα δύο τρίτα των εδαφών που ήλεγχαν στο ανατολικό τμήμα της οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας.

Συρία: Oι δυνάμεις του Aσαντ ανακατέλαβαν την παλιά πόλη στο Χαλέπι [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Αν πέσει το ανατολικό Χαλέπι οι αντάρτες θα χάσουν το τελευταίο αστικό τους προπύργιο και για τον Άσαντ θα είναι η μεγαλύτερη έως τώρα νίκη του στον εμφύλιο πόλεμο, μια νίκη που θα διασφαλίσει τον έλεγχό του σ' όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Συρίας.

Συρία: Oι δυνάμεις του Aσαντ ανακατέλαβαν την παλιά πόλη στο Χαλέπι [εικόνες]  | iefimerida.gr 2


Θα είναι όμως και επιτυχία τόσο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που επενέβη για να σώσει τον σύμμαχο της Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 2015 με αεροπορικές επιδρομές, όσο και την Τεχεράνη, η Ρεπουμπλικανική Φρουρά της οποίας μετρά απώλειες καθώς στελέχη της πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ