Αυτό είναι το νέο Opel Insignia Grand Sport - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο Opel Insignia Grand Sport

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H επίσημη πρεμιέρα του διαδόχου του Opel Insignia, που θα ονομάζεται Insignia Grand Sport, θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, αλλά η γερμανική εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα κάποιες επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία του.

Η βάση είναι το πλαίσιο Global Epsilon της GM, ενώ, όπως βλέπουμε, οι γραμμές είναι πλέον πιο χυτές, με ανανεωμένη μάσκα και πιο στενά φώτα, μπροστά και πίσω. Η πιο δυναμική εικόνα οφείλεται και στις αλλαγές των διαστάσεων, μιας και το μήκος έχει αυξηθεί κατά 55 χιλιοστά στα 4,91 μέτρα, ενώ ταυτόχρονα έχει μειωθεί το ύψος κατά 29 χιλιοστά. Το μεταξόνιό έχει μεγαλώσει κατά 92 χιλιοστά, με αποτέλεσμα και οι χώροι στο εσωτερικό του να είναι εμφανώς καλύτεροι σε σχέση με τον τρέχον μοντέλο.

Αυτό είναι το νέο Opel Insignia Grand Sport  | iefimerida.gr 0

Ενδιαφέρον είναι πως παρά τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις το βάρος είναι μειωμένο έως και κατά 175 κιλά, ενώ από πλευράς εξοπλισμού πέρα από το σύστημα OnStar θα υπάρχουν και στοιχεία όπως τα φώτα Matrix ή καθίσματα με δυνατότητα μασάζ. Παράλληλα δεν θα λείπουν οι πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones και τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Αυτό είναι το νέο Opel Insignia Grand Sport  | iefimerida.gr 1

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει σύνολα πετρελαίου 1.600 και 2.000 κυβικών με αποδόσεις από 110 έως και 170 ίππους, ενώ αυτά της βενζίνης θα έχουν πλέον σα βάση τα 1.500 κυβικά. Εδώ η απόδοση θα ξεκινά από τους 140 ίππους και θα φτάνει έως και τους 250, από 2.000 κυβικά, ενώ εκτός από τα χειροκίνητα κιβώτια θα υπάρχουν και αυτόματα 8 σχέσεων.

Αυτό είναι το νέο Opel Insignia Grand Sport  | iefimerida.gr 2

Το αυτόματο κιβώτιο θα είναι στάνταρ στην τετρακίνητη έκδοση που θα κινείται αποκλειστικά από τον σύνολο βενζίνης των 2.000 κυβικών και των 250 ίππων, που δεν θα έχει πίσω διαφορικό αλλά δύο ηλεκτρο- υδραυλικούς συμπλέκτες, που θα κατανέμουν δυναμικά τη διαθέσιμη ροπή στους πίσω τροχούς για πιο ασφαλή και σπορ συμπεριφορά στις στροφές.

Αυτό είναι το νέο Opel Insignia Grand Sport  | iefimerida.gr 3

Η κορυφαία έκδοση OPC που θα παρουσιαστεί στην πορεία και δεν είναι πλέον V6 αλλά τετρακύλίνδρη με 340 ίππους.

Αυτό είναι το νέο Opel Insignia Grand Sport  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Opel Insignia
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ