Πατάτες ροδέλα με σκόρδο και μαϊντανό

Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της γαλλικής επαρχίας. Εχει 4 υλικά: πατάτες, λάδι, σκόρδο και μαϊντανό. Πρέπει όμως να είναι ποιοτικά και φρέσκα τα υλικά για να αποδώσουν.

Βέβαια, στη γαλλική κουζίνα γι'αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούν λίπος χήνας ή πάπιας. Αυτό το λίπος είναι άγνωστο σε μας, οπότε βάζουμε ελαιόλαδο.


Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες Νάξου
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες
  • Αλατίστε τις με χοντρό αλάτι και τηγανίστε της σε ελαιόλαδο
  • Προς το τέλος ανεβάστε τη φωτιά, για να πάρουν χρώμα
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τον μαϊντανό και ρίξτε τα πάνω από τις τηγανητές πατάτες μόλις σερβίρετε
  • Δοκιμάστε, σε κάθε περίπτωση, να βρείτε το λίπος χήνας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ