Κλέφτες με θάρρος: Λήστεψαν τον «αρχιεκτελεστή» του Πάμπλο Εσκομπάρ! [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Κλέφτες με θάρρος: Λήστεψαν τον «αρχιεκτελεστή» του Πάμπλο Εσκομπάρ! [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άνθρωπος που σκότωσε πάνω από 300 ανθρώπους κατ' εντολή του πάλαι ποτέ «βαρώνου της κοκαΐνης», Πάμπλο Εσκομπάρ, λέει ότι τον λήστεψαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, το Μεντεγίν.

Ο Τζον Τζάιρο Βελάσκεζ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ποπάι» είπε ότι δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον ανάγκασαν να σταματήσει το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου και υπό την απειλή όπλου του άρπαξαν τα πανάκριβα γυαλιά ηλίου του, δύο χρυσά μπρασελέ κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο Βελάσκεζ αποφυλακίστηκε το 2014 αφού εξέτισε ποινή 22ετούς κάθειρξης για πάνω από 300 φόνους και την οργάνωση των δολοφονιών περίπου 3.000 ανθρώπων - μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, πολιτικοί και αντίπαλοι του Εσκομπάρ- τις δεκαετίες του '80 και του '90 όταν ήταν επικεφαλής του δικτύου εκτελεστών του καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν.

Κλέφτες με θάρρος: Λήστεψαν τον «αρχιεκτελεστή» του Πάμπλο Εσκομπάρ! [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Ο «Ποπάι» είχε καταδικαστεί, μεταξύ άλλων για τη δολοφονία του υποψηφίου προέδρου της Κολομβίας, Λουίς Κάρλος Γκαλάν, το 1989. Παρά τη βαρύτητα των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκε κατάφερε να επιτύχει ελάφρυνση της ποινής του καταθέτοντας εναντίον του Αλμπέρτο Σαντοφίμιο, του αντιπάλου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του 1990, ο οποίος και είχε διατάξει τη δολοφονία του Γκαλάν.

Από την αποφυλάκισή του και μετά ζει στο Μεντεγίν και ανεβάζει τακτικά μηνύματα στο κανάλι του στο YouTube σχολιάζοντας τα πάντα, απ' την εγχώρια πολιτική μέχρι την απόδραση και τη σύλληψη του Μεξικανού βαρώνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν.
Ο Βελάσκεζ λέει ότι είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο ληστών, αλλά στην αστυνομία λένε ότι δεν κατήγγειλε τα περιστατικά. Ο αρχιεκτελεστής του Εσκομπάρ λέει ότι κάτι ανάλογο του συνέβη πριν από λίγους μήνες, αλλά τότε είχε καταφέρει με το αυτοκίνητό του να ρίξει απ' τη μοτοσικλέτα έναν απ' τους επίδοξους ληστές.


Αυτή τη φορά, όμως, δεν πρόβαλε αντίσταση επειδή ο δικηγόρος του τον είχε συμβουλέψει να μην παραβιάσει καθ' οιονδήποτε τρόπο το νόμο.
Ο Βελάσκεζ κατηγόρησε τον δήμαρχο του Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρεζ, για την έλλειψη ασφάλειας στη συμπρωτεύουσα.
«Ο δήμαρχος είναι ηλίθιος, η πόλη βρίσκεται στα χέρια αυτών των μοτοσικλετιστών», είπε.
Απαντώντας του μ' ένα tweet ο δήμαρχος έγραψε: «είναι ανησυχητικό κάποιος που προξένησε τόσο πόνο να μου παραδίδει τώρα μαθήματα περί ηθικής. Εμείς πολεμούμε την ανομία που εκείνος βοήθησε να γιγαντωθεί.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ