Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μπέικον

Εύκολη συνταγή, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για το ψαρονέφρι. Αξιοποιήστε την άφοβα και για το γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι μεγάλο
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 10 φέτες καλό μπέικον
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • Σχοινί κουζίνας
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε το ψαρονέφρι κατά μήκος, όχι ως το τέλος
  • Με ένα πινέλο ή την πλάτη του κουταλιού βάλτε παντού μουστάρδα, στην μέσα μεριά
  • Βάλτε τα δαμάσκηνα στο κέντρο, το ένα μετά το άλλο και κλείστε
  • Σφίξτε λίγο το ψαρονέφρι και τυλίξτε το σε όλο το μήκος με φέτες μπέικον
  • Δέστε το -Ενα κομμάτι σχοινί για κάθε φέτα μπέικον
  • Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες και τοποθετήστε τις σε ταψάκι
  • Στο μέσον τοποθετήστε το ρολό ψαρονέφρι
  • Κόψτε χοντρά τα 2 κρεμμύδια και ρίξτε τα στις πατάτες
  • Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • Ρίξτε ελαιόλαδο από πάνω, 2 ποτήρια νερό
  • Χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 2,5 ώρες
  • Στο μέσον του ψησίματος, απλώστε παντού αλουμινόχαρτο για να μην καεί
  • Αν χρειαστεί λίγο νερό, προσθέστε, με μέτρο
  • Αν θέλετε, πριν σερβίρετε, βγάλτε το σχοινάκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ