fbpx Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μπέικον | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μπέικον

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μπέικον
07|12|2016 | 10:34

Εύκολη συνταγή, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για το ψαρονέφρι. Αξιοποιήστε την άφοβα και για το γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι μεγάλο
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 10 φέτες καλό μπέικον
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • Σχοινί κουζίνας
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μπέικον | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε το ψαρονέφρι κατά μήκος, όχι ως το τέλος
  • Με ένα πινέλο ή την πλάτη του κουταλιού βάλτε παντού μουστάρδα, στην μέσα μεριά
  • Βάλτε τα δαμάσκηνα στο κέντρο, το ένα μετά το άλλο και κλείστε
  • Σφίξτε λίγο το ψαρονέφρι και τυλίξτε το σε όλο το μήκος με φέτες μπέικον
  • Δέστε το -Ενα κομμάτι σχοινί για κάθε φέτα μπέικον

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μπέικον | iefimerida.gr 1

  • Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες και τοποθετήστε τις σε ταψάκι
  • Στο μέσον τοποθετήστε το ρολό ψαρονέφρι
  • Κόψτε χοντρά τα 2 κρεμμύδια και ρίξτε τα στις πατάτες
  • Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • Ρίξτε ελαιόλαδο από πάνω, 2 ποτήρια νερό
  • Χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 2,5 ώρες
  • Στο μέσον του ψησίματος, απλώστε παντού αλουμινόχαρτο για να μην καεί
  • Αν χρειαστεί λίγο νερό, προσθέστε, με μέτρο
  • Αν θέλετε, πριν σερβίρετε, βγάλτε το σχοινάκι

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μπέικον | iefimerida.gr 2

ΣΧΟΛΙΑ