Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ' όλο τον κόσμο -Στην Ιρλανδία δίνουν μπίρα και κιμαδόπιτα στον Αγιο Βασίλη [εικόνες] - iefimerida.gr

Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ' όλο τον κόσμο -Στην Ιρλανδία δίνουν μπίρα και κιμαδόπιτα στον Αγιο Βασίλη [εικόνες]

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε χώρα έχει τις δικές της παραδόσεις για τα Χριστούγεννα. Αν και πολλοί τις ξεχνούν ή τις θεωρούν ξεπερασμένες, κάποιοι άλλο τις αναβιώνουν κρατώντας ζωντανά τα έθιμα του τόπου τους.

Στην Ελλάδα έχουμε ένα σωρό παραδόσεις που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, με το Χριστόψωμο, το «τάισμα» της βρύσης και το πάντρεμα της φωτιάς να είναι μόνο μερικές από αυτές.

Κάθε χώρα έχει τα δικά της μοναδικά έθιμα, τα οποία καλωσορίζουν το νέο έτος και γεμίζουν με τη μαγεία των εορτών τις καρδιές των ανθρώπων.

Λίβανος

Αντί για χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι Λιβανέζοι επιλέγουν να φυτέψουν σπόρους από φασόλια, φακές, ρεβίθια και βρώμη σε βαμβάκι, δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Επειτα, στολίζουν τις φάτνες τους με την βλάστηση των σπόρων τους, για να αναπαραστήσουν τη γέννηση του Χριστού. Το πρωινό των Χριστουγέννων όλη η οικογένεια τρώει κοτόπουλο με ρύζι και το παραδοσιακό Kibbe.

Μεξικό

Las Posadas, είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στο Μεξικό, όπου πραγματοποιείται εννέα νύχτες πριν από την 25η Δεκεμβρίου, δηλώνοντας τους μήνες εγκυμοσύνης της Παναγίας. Για να γιορτάσουν, οι Μεξικανοί πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας τα κάλαντα.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, πινιάτες κρέμονται γεμάτες ξηρούς καρπούς, γλυκά και μανταρίνια.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης BELFIS MINA (@belfismina57) στις Δεκ 21, 2012, 10:13πμ PST

Ουκρανία

Εδώ, μέσα στο χριστουγεννιάτικό τους δέντρο κρύβουν αράχνη και στολίζουν με τους ιστούς της. Αυτή είναι μια μακρά παράδοση που προέρχεται από ιστορία που θέλει μια χήρα να βρίσκει μία αράχνη, η οποία έπλεκε τον ιστό της γύρω από το δέντρο. Λένε ποιος όποιος βρει την αράχνη θα έχει καλή τύχη όλο τον χρόνο.

Ιρλανδία

Αν νομίζετε πως ο Αγιος Βασίλη προτιμά γάλα και μπισκότα, κάνετε λάθος. Στην Ιρλανδία θέλει μπύρα. Τα παιδιά αφήνουν έξω μία μεγάλη μπύρα και πίτα με κιμά για να απολαύσει ο Αγιος.

Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ' όλο τον κόσμο -Στην Ιρλανδία δίνουν μπίρα και κιμαδόπιτα στον Αγιο Βασίλη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σουηδία

Η γιορτή ξεκινάει την ημέρα του St. Lucia, όταν η μεγαλύτερη κόρη κάθε οικογένειας φορά ένα μακρύ λευκό φόρεμα, μία κόκκινη ζώνη και ένα στέμμα με κεριά στο κεφάλι της, ενώ τραγουδά για τον St. Lucia. Μετά την τελετή σερβίρεται καφές με κουλουράκια σαφράν και μπισκότα τζίντζερ.

Εσθονία

Στην κρύα Εσθονία, η παράδοση θέλει όλη την οικογένεια να κάνει σάουνα ή χαμάμ κατά την διάρκεια προετοιμασίας των εορτών, αναπολώντας στιγμές και πίνοντας ένα ποτό.

Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ' όλο τον κόσμο -Στην Ιρλανδία δίνουν μπίρα και κιμαδόπιτα στον Αγιο Βασίλη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ισλανδία

Ενα από τα 13 μυθικά τρολς, τα Yule Lads, επισκέπτεται τα παιδιά κατά την διάρκεια 13 ημερών πριν τα Χρστούγεννα. Το τρολ αφήνει στο παιδί είτε δώρο, είτε μία σάπια πατάτα, ανάλογα με το εάν ήταν «καλό ή κακό» την προηγούμενη μέρα.

Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Σε αυτά τα τροπικά νησιά, όλα έχουν σχέση με την βελτίωση του εσωτερικού χώρου. Οι κάτοικοι ζωγραφίζουν ή κάνουν επισκευές στα σπίτια τους και βάζουν νέες κουρτίνες.

Το χριστουγεννιάτικο γεύμα περιλαμβάνει μήλα, σταφύλια, μπύρα τζίντζερ, ζαμπόν, γαλοπούλα και εκδοχή του εγκ νογκ από το Τρινιντάντ.

Νέα Ζηλανδία

Τα Χριστούγεννα στη Νέα Ζηλανδία είναι καλοκαιρινή υπόθεση, με τις οικογένειες να τα περνούν στις παραλίες ή κάνοντας μπάρμπεκιου στις αυλές.

Οι κάτοικοι τραγουδούν κάλαντα στη γλώσσα των ιθαγενών του νησιού.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @newzealand_traveller στις Ιαν 22, 2016, 1:13μμ PST

Φωτογραφίες: Pixabay

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα παραδόσεις Κόσμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ