Κίνα: Παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο 11 εργαζόμενοι - iefimerida.gr

Κίνα: Παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο 11 εργαζόμενοι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Lian Zhen/Xinhua via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντεκα εργαζόμενοι είναι παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο, μετά από έκρηξη που έγινε από αέριο, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενη πηγή της τοπικής επαρχιακής διοίκησης.

Η έκρηξη έγινε χθες στις 23:20 πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) στην περιοχή Μπαντόνγκ, ενώ εντός του ορυχείου βρίσκονταν 46 ανθρακωρύχοι.

Δεξαέξι ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στην περιοχή των εξορύξεων άνθρακα όταν έγινε η έκρηξη. Από αυτούς οι πέντε έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα παραμένουν παγιδευμένοι.

Τα σωστικά συνεργεία διοχετεύουν αέρα στο σημείο όπου παραμένουν παγιδευμένοι οι ανθρακωρύχοι, ενώ οι διασώστες που επιχειρούν είναι εξοπλισμένοι με ειδικούς αναπνευστήρες. Παράλληλα, γίνεται κι έλεγχος σταθερότητας των εδαφών υπογείως του ορυχείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ