Η Πάτι Σμιθ αντί του Μπομπ Ντίλαν στην τελετή απονομής των Νόμπελ Λογοτεχνίας - iefimerida.gr

Η Πάτι Σμιθ αντί του Μπομπ Ντίλαν στην τελετή απονομής των Νόμπελ Λογοτεχνίας

Φωτογραφία: wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν δύο μήνες μετά τη βράβευσή του ο φετινός νομπελίστας Λογοτεχνίας Μπομπ Ντιλαν, έστειλε μια ομιλία ευχαριστιών, η οποία θα αναγνωσθεί στις εκδηλώσεις για την απονομή των Νόμπελ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Στοκχόλμη, και κατά τις οποίες, η αμερικανίδα τραγουδοποιός Πάτι Σμιθ θα ερμηνεύσει ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του, όμως ο ίδιος δεν θα είναι παρών, ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ.

Ο Μπομπ Ντίλαν «δεν θα συμμετάσχει στην εβδομάδα των Νόμπελ, αλλά έστειλε μια ομιλία η οποία θα αναγνωσθεί στη διάρκεια της δεξίωσης», που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη, ανέφερε το ίδρυμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εξάλλου η Πάτι Σμιθ θα ερμηνεύσει το τραγούδι «A Hard Rain's A-Gonna Fall» στη διάρκεια της δεξίωσης της 10ης Δεκεμβρίου, ανέφεραν στο Twitter οι οργανωτές των εκδηλώσεων.

Η Πάτι Σμιθ αντί του Μπομπ Ντίλαν στην τελετή απονομής των Νόμπελ Λογοτεχνίας  | iefimerida.gr 0

Μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (870.000 δολάρια), ο Ντίλαν είπε πως δέχεται το βραβείο, αλλά δεν θα παραστεί στην τελετή στη Στοκχόλμη.

Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε πως την ομιλία του Ντίλαν θα αναγνώσει ο Χόρας Ενγκντάλ, μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας.

Ανάμεσα στους άλλους νομπελίστες που δεν παρέστησαν στην τελετή της απονομής των βραβείων ήταν ο Βρετανός Χάρολντ Πίντερ και η Αυστριακή Ελφρίντε Γέλινεκ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ