Ελμαρ Μπροκ: Δεν αποκλείω νέα κυβέρνηση Ρέντσι τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Ελμαρ Μπροκ: Δεν αποκλείω νέα κυβέρνηση Ρέντσι τον Ιανουάριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρέντσι έκανε το λάθος να συνδέσει την έκβαση του δημοψηφίσματος με το δικό του πολιτικό μέλλον και κατά συνέπεια μετατράπηκε σε ψήφο υπέρ ή εναντίον του, κάτι το οποίο ήταν επιζήμιο διότι αναμείχθηκαν διαφορετικά θέματα".

Αυτό δήλωσε ο Ελμαρ Μπροκ, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).

Εν τούτοις, "επειδή ο Ρέντσι διαθέτει σαφή πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, θα ήταν δυνατόν ο πρόεδρος τη Ιταλικής Δημοκρατίας να ζητήσει από τον Ρέντσι να προσπαθήσει να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση. Δεν αποκλείω να έχουμε και πάλι μια νέα κυβέρνηση Ρέντσι τον Ιανουάριο", εκτίμησε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης.

Το γεγονός ότι απορρίφθηκε η συνταγματική μεταρρύθμιση "θα οδηγήσει" κατά τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου "σε περαιτέρω κυβερνητικές κρίσεις στην Ιταλία. Θα γίνουν νέες συζητήσεις για την μεταρρυθμιστική ικανότητα της Ιταλίας, κάτι το οποίο θα αποδυναμώσει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Ο Μπροκ εξέφρασε την χαρά του για την έκβαση των προεδρικών εκλογών της Αυστρίας, διότι "ο νικητής Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν έκανε έναν αγώνα υπέρ της Ευρώπης ο οποίος άξιζε." Πρόσθεσε δε ότι "εμείς οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα πρέπει να είμαστε λιγότεροι συνεσταλμένοι" έχοντας κατά νούν τα αντιευρωπαϊκά και λαϊκιστικά ρεύματα στην Ευρώπη, μετέδωσε το DLF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ