Σταϊνμάγερ για παραίτηση Ρέντσι: Δεν πρόκειται για το τέλος του κόσμου - iefimerida.gr

Σταϊνμάγερ για παραίτηση Ρέντσι: Δεν πρόκειται για το τέλος του κόσμου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αναφερόμενος αποκλειστικά στις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ιταλία.

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση μετά την παραίτηση Ρέντσι, αλλά παραμένει κυβερνητική και όχι πολιτειακή κρίση. Δεν πρόκειται για το τέλος του κόσμου», είπε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και πρόσθεσε: «Ο Ρέντσι με την κυβέρνησή του αυτά που κατάφερε ήταν καλά και ήταν σωστό το βήμα που έκανε. Ελπίζουμε ότι μια μελλοντική κυβέρνηση για την Ιταλία θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση. Θα δούμε ποιο θα είναι το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία».

Προηγουμένως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα μας πέραν της οικονομικής κρίσης δέχεται το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι μετά από 42 χρόνια πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, επισημαίνοντας ότι η κρίση που προέκυψε είναι κυβερνητική και όχι πολιτειακή.

«Δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολη εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης)», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που διέρχεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ